lid-gift-nieuwsbrief (2)

Kijktoren wordt feestelijk geopend op 27 januari

De kijktoren in de Fondatie van Boudelo is klaar!

De werken aan de kijktoren, een project van natuurvereniging vzw Durme met de financiële steun van Stad Sint-Niklaas, zijn beëindigd. Langs de Liniedreef in Sinaai, één van de toegangswegen van het reservaat, is een prachtige houten kijktoren gebouwd.

De toren is zo’n 8 meter hoog, vanwaar je met een verrekijker naar het omliggende natuurreservaat kan speuren. Vogels, reeën, en wie weet zelfs de zeldzame boommarter zal je er kunnen zien. Via een slim aangelegde toegangsweg zal je, zonder de dieren te verstoren, de trappen kunnen beklimmen en je midden in de bomen wanen. Nu de bouwwerken zijn afgerond kan de toren officieel toegankelijk gemaakt worden voor het grote publiek. Dit gebeurt op zondag 27 januari 2019.

Lees meer...

Jubileumjaar 50 jaar vzw Durme

 

Wij zijn jarig!

Op 27 januari 2019 is het 50 jaar geleden dat natuurvereniging vzw Durme het levenslicht zag. Reden te meer om er een feestelijk jaar van te maken met tal van activiteiten in teken van ons vijftig jarig bestaan. Zo zijn er onder andere speciale ererondes doorheen onze reservaten, een academische zitting met heel wat boeiende sprekers zoals Dirk Draulans en Minister Joke Schauvliege, een feestelijke receptie en een heus fotoboek met een pak foto’s uit het archief van vzw Durme die inkijk geven in de voorbije 50 jaar.

Een vijftigse verjaardag kunnen we natuurlijk niet zomaar laten voorbij gaan, daarom organiseren we hele jaar door feestelijke activiteiten. Lees hieronder meer over ons feestjaar en hoe je kan inschrijven voor onze academische zitting.

Lees meer...

De Heetste Tocht - In het spoor van de bever

Schrijf je in voor 10 december!

Op zondag 23 december stappen we, in het spoor van de bever, helemaal van het Molsbroek tot Puyenbroek. Onze actie voor Music for Life wil geld inzamelen om de natuur in onze streek en vooral de bever beter te beschermen. 

Het wordt een unieke tocht door 9 verschillende natuurgebieden, langs oude dijken, onverharde wegen en wandelpaden. Inschrijven kan tot 10 december, de wandelaars sponsoren kan nog tot eind dit jaar. Schrijf vandaag nog over op BE40 0018 2621 5663 met mededeling 'ik (jouw naam) steun de heetste tocht'.

Opgelet: schrijf tijdig in zodat we voldoende plaats op de bus terug kunnen voorzien!

Ik wil meewandelen of steunen