lid-gift-nieuwsbrief (2)

Vzw Durme en Stad Sint-Niklaas starten bouw kijktoren in natuurgebied Fondatie van Boudelo

kijktorenVoorbije week gingen de werken aan de kijktoren, een project van natuurvereniging vzw Durme met de financiële steun van Stad Sint-Niklaas, van start. Langs de Liniedreef in Sinaai, één van de toegangswegen van het reservaat, kan je nu reeds de funderingen zien. De komende weken bouwt LAB15 hier een houten constructie, vanwaar je vanaf december dieren zal kunnen spotten.

Na maanden van plannen en voorbereidingen, gingen de werken nu eindelijk van start. De fundering werd gegraven en gegoten, zodat het opbouwen van de houten constructie kan beginnen. Binnen enkele weken zal hier een toren van zo’n 8 meter hoog verrijzen, vanwaar je met een (gratis) verrekijker naar het omliggende natuurreservaat kan speuren. Vogels, reeën, en wie weet zelfs de zeldzame boommarter zal je er kunnen zien. Via een slim aangelegde toegangsweg zal je, zonder de dieren te verstoren, de trappen kunnen beklimmen en je midden in de bomen wanen.

Ook benieuwd naar de toren?

Naar een blijvende herinnering aan het 'Jaar van het Water 2018' in Lokeren?

veer kleiner

In het verkiezingsjaar 2018 werd door het stadsbestuur de naam Lokeren omgedoopt tot L'eau-keren en tevens werd 2018 uitgeroepen tot 'Jaar van het Water', met tal van activiteiten, onder meer de feestdag Chap'eau ingericht door Aquafin. Mooie initiatieven. En het zou fantastisch zijn moest, als een blijvende herinnering aan 2018, het toekomstig stadsbestuur een besluit nemen waardoor wandelaars en fietsers hier een extra waterbeleving wordt aangeboden op lange termijn: de inrichting van een zelfbedieningsveerbootje op de plek waar eeuwenlang een veer was ingericht tussen Eksaarde en Daknam.

Ondersteun en deel onze actie via facebook!

Lees hier waar we graag een overzetbootje zouden zien!

Najaarsledenactie

kijkerBen jij al lid van onze vereniging? Profiteer nu van onze Najaarsledenactie! Voor slechts 12 euro word je lid met je hele gezin in 2019 én krijg je de laatste maanden van 2018 gratis en voor niets er bovenop.

Dankzij jouw lidmaatschap kunnen wij voor de natuur in jouw buurt zorg dragen. Vzw Durme beheert zo'n 450 hectare natuur verspreid over 12 reservaten, organiseert jaarlijks meer dan 100 activiteiten voor jong en oud en ontvangt elk schooljaar duizenden leerlingen voor een geleid bezoek.

Bovendien ontvang je als lid ons drie-maandelijks tijdschrift Durme- en Scheldeland, krijg je korting in onze durmewinkel en tijdens cursussen en blijf je steeds op de hoogte van wat er reilt en zeilt in je buurt.

Daar bovenop krijgen nieuwe leden een gratis consumptie in onze bezoekerscentra.

Waar wacht je nog op?

Lees meer...

Bestel nu je kaarten voor ons Kaasavon(d)tuur!

Kaasavon tuur EddyCopersZaterdag 13 oktober

Voor de vijfde maal op rij voorzien we u van heerlijke kazen en wijnen, ten voordele van nieuwe natuurgebieden in de streek. Heerlijk smullen, én de natuur steunen, altijd een topcombinatie. De vrijwilligersploeg van de afdeling Zele-Berlare-Wichelen legt u graag in de watten vanavond. Wees er snel bij, want kaarten zijn beperkt!

Afspraak: school Zele – Avermaet, Avermaet 135a
Meer info: kaarten 15 euro bij Rudi Van Onderbergen, 0472 81 39 41 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.