3 generaties Waegemans

Patjoepelke Brecht De Meulenaer KLEIN

 

Vanaf 5 maart kan je in het bezoekerscentrum Molsbroek terecht voor de tijdelijke tentoonstelling over de getalenteerde familie Waegemans. Jozef Waegemans was voor WOII een pionier in de fotografie van het landelijke leven, zijn dochter Yvonne was een bekende en gevierde Vlaamse sprookjesschrijfster en haar petekind Norbert was een verdienstelijke fotograaf en amateur-acteur.

Allen hadden ze wat het met Molsbroek. Kabouter Patjoepelke, een creatie van Yvonne Waegamans, beleefde er zelfs heel wat avonturen!

 

Fotografie, schrijven, tekenen en Patjoepelke

De familie Waegemans speelde een belangrijke rol in het culturele en landelijke leven van Lokeren.

Als fotograaf was Jozef vooral aangetrokken tot het landelijke, ‘gewone’ leven. Wat andere fotografen van zijn tijd te min vonden, legde hij vast op gevoelige plaat. Hij maakte veel foto's van de boerderij Hubrecht, palend aan het Molsbroek. Zijn collectie geeft ons een unieke kijk biedt op het alledaagse leven van toen.

Yvonne begon al op jonge leeftijd te schrijven. Haar voorkeur ging uit naar sprookjes, liefst in toneelvorm. Ze was tientallen jaren de meest gespeelde toneelauteur in Vlaanderen met meer dan 5000 voorstellingen! In 2009 is een standbeeld van Patjoepelke opgericht nabij het bezoekerscentrum Molsbroek.

Haar petekind Norbert trok de familietraditie door als verdienstelijk fotograaf en amateuracteur.

Deze tentoonstelling brengt een bondig overzicht van het werk van drie generaties Waegemans.

Zelf bezoeken?

Je kan de tentoonstelling bezoeken elke woensdag van 13 tot 17 uur en elke zondag van 14 tot 18 uur.

Ter info: Op zondag 2 april van 10 tot 12 uur organiseert Infopunt Toerisme Lokeren i.s.m. vzw Durme een zondagmorgenwandeling 'Yvonne Waegemans en het Molsbroek'. Vertrek aan het Bezoekerscentrum Molsbroek.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren