Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Bestel nu: 'De Durme, van Tielt tot Tielrode'

De Durme cover Een uniek boek, verwacht in november

Mens en natuur zorgen tussen Tielt en Tielrode, tussen de bron en monding van de Durme, voor bijzonder veel afwisseling. Een rivier met 5 namen: Poekebeek, Kale, Zuidlede, Moervaart en Durme. En met vijf gezichten: een snelstromende beek, een vlakke, soms meanderende waterloop, een verlaten rivier kronkelend door bos en veld, een recreatief gebruikte vaarweg en een getijdenrivier met slik en schor. Bedenk maar zelf het antwoord op de voor de hand liggende vraag: zou dit niet de meest gevarieerde Vlaamse rivier zijn?

Een echt tafelboek vol schitterende foto's en illustraties

Wat voor André Verstraeten begon met het observeren van vogels in 1963, evolueerde door de jaren heen tot excursies door het Durmeland met aandacht voor de vele facetten van de boeiende natuur, de rijke geschiedenis en het landelijke erfgoed van deze streek. Het werden talloze tochten, zowel tijdens een mooie zomerdag als in de duisternis en ook wel eens vroeg in de ochtend. Niet alleen wandelingen langs druk betreden en bijna onbetreden paden, maar ook fietstochten en talloze trips met de kajak brachten volwaardige natuur- en erfgoedbeleving. Deze veelzijdige ervaring in de Durmestreek is nu gebundeld in dit kleurrijk lees- en kijkboek. Hierbij kon de auteur rekenen op de medewerking meer dan 90 personen actief in de natuurverenigingen en de heemkundige kringen in deze regio. Dit werd nog aangevuld met archiefonderzoek en tal van contacten met musea en openbare besturen. Op die brede basis werd dit boek overvloedig geïllustreerd met recente en historische kaarten en foto's.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois, bevoegd voor het beleidsveld onroerend erfgoed en de gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen Jozef Dauwe, schreven elk een voorwoord.

Voorintekening tot 3 oktober

Het boek kan nu reeds besteld worden. Tot 3 oktober 2017 is er een voorverkoopprijs van 40 euro voor wie het boek zelf zal afhalen tijdens de voorstelling op 18 november 2017 of in het bezoekerscentrum Molsbroek, Molsbergenstraat 1, 9160 Lokeren. Het boek zal er beschikbaar zijn vanaf 20 november 2017 tijdens de kantooruren of elke zondagnamiddag van 14 tot 17 uur. Indien u het boek bestelt en betaalt voor 3 oktober 2017, wordt uw naam en woonplaats opgenomen in de lijst van de intekenaars die eveneens in dit boek zal verschijnen.

Wie toezending wenst, dient 10 euro extra te storten. De verzending is voorzien voor 10 december 2017.

De bestelling is pas geldig na storting van 40 euro (+ eventueel 10 euro verzendingskosten) op rekening BE52 0012 2999 0009 van vzw Durme in Lokeren, met vermelding 'boek Durme' of door contante betaling vóór 6 oktober in het bezoekerscentrum Molsbroek.

Wil je meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 09 348 30 20.

Na 3 oktober 2017 is de prijs 45 euro.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 zal André Verstraeten in het bezoekerscentrum Molsbroek aanwezig zijn om de dan afgehaalde boeken, indien gewenst, te signeren.

 

Technische fiche

  • Formaat: 245 x 300 mm
  • 384 bladzijden
  • 660 illustraties: oude en recente kaarten en foto's.

 

Bewaren

Lid-rechts

lidrechts

rode balk bovenaan

Het bezoekerscentrum Molsbroek en het bezoekerscentrum Donkmeer zijn wegens de COVID-19 maatregelen GESLOTEN.
Toggle Bar