Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Gezocht: groene vingers voor onze kriebeltuin

rolandeindeinsectentuinHeb jij groene vingers? Werk jij graag in de tuin? Vind jij onkruid wieden een ontspannende bezigheid? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Naast het bezoekerscentrum Molsbroek (Lokeren) ligt onze kriebeltuin, speciaal ingericht om insecten aan te trekken. Er komen heel wat scholen langs om te leren over kriebeldiertjes. 2 jaar geleden legden we er bovendien een klein blote voetenpad in aan, samen met de kinderen. Superleuk voor jong en oud!

Als we het tuintje niet onderhouden, groeien er helaas bramen, brandnetels en distels... niet aangenaam in een blote voetenpad! Kan jij ons hierbij helpen?

Als kriebeltuin-vrijwilliger ga je op je eigen tempo aan de slag in ons tuintje. Je verwijdert bramen, distels en brandnetels op het blote voetenpad. Ook het onkruid op het wandelpad, tussen de woelblokken en op de insectenberg moet in bedwang gehouden worden. Je houdt de tuin nestjes als er een orkaan kinderen gepasseerd is. En je geniet van het gezoen van de vele insecten!

Dit werk kan op eigen tempo, wanneer jij tijd hebt. 1 à 2 keer een halve dag per 2 weken is ideaal. Wij voorzien al het nodige materiaal. Je komt bovendien in een leuke ploeg vrijwilligers en medewerkers van natuurvereniging vzw Durme, en werkt in een prachtig natuurgebied.

Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom eens langs!

Welkom bij vzw Durme.

Bewaren

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Kom eens langs! Het bezoekerscentrum in het Molsbroek is open van dinsdag tot vrijdag tussen 13 en 17 uur en op zaterdag en zondag tussen 14 en 18 uur.
Toggle Bar