Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Wie spot de boommarter?

boommarter eufrasie kleinerDe boommarter is een zeldzaam diertje, dat je in onze regio enkel in de buurt van de Fondatie van Boudelo (Sinaai – Stekene) en de Linie (Eksaarde) kan treffen. De boommarter lijkt qua uiterlijk sterk op de steenmarter, maar in tegenstelling tot de meer algemene steenmarter, mijdt de boommarter de bebouwde kom.

Boommarters zijn bosbewoners, en maken hun nest in konijnenholen, kraaiennesten, eekhoornnesten of gewoon boven op takken of in boomholten. Vooral de vrouwtjes en hun jongen leven in holle bomen. In de buurt van deze nestbomen kan je ook gemakkelijker boommarters zien. Maar je moet ongelofelijk veel geluk hebben zo’n nestplaats te vinden!

 

Wil je graag meer te weten komen over de boommarter in de Fondatie, en over de dieren die hier samen met hem leven? Dan kan je vanaf 18 maart met het hele gezin op stap met Eufrasie. Aan de drie toegangswegen van de Fondatie van Boudelo vind je een wandelfolder (aan de infoborden) met een uitgestippelde route (2,5 tot 6 kilometer). Een interactieve wandeling met QR-codes wijdt je in in het geheime leven van Eufrasie, de boommarter.

Of je kan de folder nu al downloaden op onze website.

Veel plezier!

ps. Op zondag 18 maart stellen we de folder aan je voor. Welkom!

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Kom eens langs! Het bezoekerscentrum in het Molsbroek is open op woensdag tussen 13 en 17 uur en op zondag tussen 14 en 17 uur.
Toggle Bar