Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Verslag van de paddenactie aan de Waasmunsterbaan (Lokeren)

PaddenoverzetactieDoor de zachte winters van de laatste decennia komt de paddentrek meestal in februari al op gang en loopt die over een langere periode door. Dit jaar hadden we te maken met een vrij late winterprik waardoor de padden terug wat later uit hun winterverblijf kropen. Zo verliep de paddentrek vrij geconcentreerd met bijna alle dieren tussen 9 en 16 maart.

Hierbij zaten 2 leuke dagen met meer dan 100 diertjes: zaterdag 10 maart met 148 exemplaren en zondag deden we nog beter met 188 exemplaren. Doordat deze goede en zelfs warme nachten net in een weekend vielen kon iedereen meegenieten van deze mooie trek.

 

Daarna brak terug een koudere periode aan met nachtvorst en zelfs een heuse ijsdag. De paddentrek viel terug helemaal stil. Aangezien we nu op zo’n 560 exemplaren zitten en we er vorig jaar 661 hadden, denken we dat we het beste toch gehad hebben.

De aantallen van voor 2013 halen we voorlopig niet meer, toen kwamen we gemakkelijk boven de 1000 en zelfs tot 2000 beestjes op een seizoen… Maar laten we toch met een positieve noot afsluiten: elke overgezette pad is er toch weer eentje gered! Zo zijn vallen er dit jaar ook nog maar 14 slachtoffertjes te betreuren, wat vrij weinig is (vorig jaar 48 dode beestjes).

Lid-rechts

lidrechts

rode balk bovenaan

Het bezoekerscentrum Molsbroek en het bezoekerscentrum Donkmeer zijn wegens de COVID-19 maatregelen GESLOTEN.
Toggle Bar