Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Nieuwe privacywetgeving ook voor vzw Durme van toepassing

durme zonsopgangDe nieuwe… Watte…?

Op 25 mei gaat de nieuwe privacywetgeving van kracht (eigenlijk de Algemene Verordening Gegevensbescherming of in het Engels GDPR). Dit is een Europese wetgeving die als doel heeft burgers meer rechten te geven inzake de bescherming van hun persoonlijke gegevens, en die organisaties meer verantwoordelijkheid geeft in het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens. Niet zo gek in een maatschappij die verder digitaliseert, waar je om de haverklap gegevens (al dan niet gevraagd) doorgeeft en waar je achteraf eigenlijk geen controle meer over hebt. Dus best wel goed dat hier meer duidelijkheid en transparantie in komt!

Privacyverklaring

Ook vzw Durme moet in orde zijn met deze regelgeving. Dat betekent dat we uitzoeken welke persoonsgegevens we verzamelen, en dat we ons hierbij vragen stellen: hebben we al deze gegevens wel nodig, hoe bewaren we ze, hoe lang wensen we ze bij te houden, zijn ze wel voldoende beveiligd, hoe zit het eigenlijk met die fotorechten, … ? Alle antwoorden vind je in onze Privacyverklaring, die je hier terug vindt.

Recht op inzage

Misschien al handig om te weten: elk lid heeft recht op inzage. Dat betekent dat je altijd je gegevens oa. kan inkijken, aanpassen of wissen en dat je ook recht hebt op vergetelheid. We houden persoonsgegevens dus niet oneindig lang bij. Bij wie je terecht kan voor het veranderen van gegevens vind je in de Privacyverklaring.

Heb je een vraag over deze materie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Kom eens langs! Het bezoekerscentrum in het Molsbroek is open van dinsdag tot vrijdag van 13 tot 17 uur en op zondag van 14 tot 18 uur. Het bezoekerscentrum Donkmeer is alle dagen open van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur.
Toggle Bar