Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Naar een blijvende herinnering aan het 'Jaar van het Water 2018' in Lokeren?

veer kleiner

In het verkiezingsjaar 2018 werd door het stadsbestuur de naam Lokeren omgedoopt tot L'eau-keren en tevens werd 2018 uitgeroepen tot 'Jaar van het Water', met tal van activiteiten, onder meer de feestdag Chap'eau ingericht door Aquafin. Mooie initiatieven. En het zou fantastisch zijn moest, als een blijvende herinnering aan 2018, het toekomstig stadsbestuur een besluit nemen waardoor wandelaars en fietsers hier een extra waterbeleving wordt aangeboden op lange termijn: de inrichting van een zelfbedieningsveerbootje op de plek waar eeuwenlang een veer was ingericht tussen Eksaarde en Daknam.

Ondersteun en deel onze actie via facebook!

 Nu lopen daar de straten Moervaartveer (vanaf Eksaarde) en Pieter Heydensveer (vanaf Daknam) recht tegenover elkaar tot aan de hoogwaterlijn. Tevens slingert op die plek de schilderachtige vrij toegankelijke onverharde dijk langs de Moervaart. Die dijk is het laatste onverharde pad langs rustbehoevende natuur in Lokeren en ideaal voor de rustzoekende wandelaar en trage fietser. Ongetwijfeld zouden met dit bootje jaarlijks duizenden kiezers kunnen genieten van deze extra waterbeleving.

Al meer dan 10 jaar vraagt de natuurvereniging vzw Durme aan het stadsbestuur   de inrichting van dergelijk veerbootje. Dit werd steeds afgewezen met de verwijzing dat dit veerbootje dient gekoppeld aan de herinrichting (verharding) van de dijken tussen Daknam en Sinaai. Het Agentschap voor Natuur en Bos en vzw Durme hebben er echter herhaaldelijk op gewezen dat verharding daar in strijd is met het natuurdecreet. Het veerbootje koppelen aan die dijkwerken betekent dus dat het er nooit zal komen.

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Kom eens langs! Het bezoekerscentrum in het Molsbroek is open op woensdag tussen 13 en 17 uur en op zondag tussen 14 en 18 uur.
Toggle Bar