Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Vzw Durme en Stad Sint-Niklaas starten bouw kijktoren in natuurgebied Fondatie van Boudelo

kijktorenVoorbije week gingen de werken aan de kijktoren, een project van natuurvereniging vzw Durme met de financiële steun van Stad Sint-Niklaas, van start. Langs de Liniedreef in Sinaai, één van de toegangswegen van het reservaat, kan je nu reeds de funderingen zien. De komende weken bouwt LAB15 hier een houten constructie, vanwaar je vanaf december dieren zal kunnen spotten.

Na maanden van plannen en voorbereidingen, gingen de werken nu eindelijk van start. De fundering werd gegraven en gegoten, zodat het opbouwen van de houten constructie kan beginnen. Binnen enkele weken zal hier een toren van zo’n 8 meter hoog verrijzen, vanwaar je met een (gratis) verrekijker naar het omliggende natuurreservaat kan speuren. Vogels, reeën, en wie weet zelfs de zeldzame boommarter zal je er kunnen zien. Via een slim aangelegde toegangsweg zal je, zonder de dieren te verstoren, de trappen kunnen beklimmen en je midden in de bomen wanen.

 

Wij zijn alvast heel enthousiast. De Fondatie van Boudelo is een prachtig natuurreservaat, waar veel zeldzame planten en dieren voorkomen. Toch vinden heel wat natuurliefhebbers de weg naar dit pareltje nog niet. Daarom lijkt een kijktoren er een geknipt project. Zo kan je deze soorten zonder hen te verstoren bewonderen. Want uiteraard blijft de zorg voor planten en dieren prioriteit.

Als alles goed gaat zullen de werken eind november afgerond zijn. Later deze winter zal de kijktoren dan ook feestelijk ingehuldigd worden, in het bijzijn van de architecten Baeten Hylebos, die al prachtig werk leverden bij het ontwerp, en alle sponsors en medewerkers. “Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van heel wat partners”, aldus Sarah Geers van vzw Durme. “Stad Sint-Niklaas is hoofdfinancier van het project, maar daarnaast kunnen we op heel wat gulle giften en medewerking van vrijwilligers, particulieren en partners rekenen. Gelukkig! Want alleen zouden we dit als natuurvereniging nooit kunnen realiseren. We zijn hen dan ook allemaal heel dankbaar.”

Wil jij ook nog je steentje bijdragen aan dit mooie project? Dat kan! Doe dan een gift op BE52 0012 2999 0009 (vzw Durme) met vermelding ‘gift kijktoren’. Het verloop van de werken kan je volgen op de facebookpagina van natuurvereniging vzw Durme.

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Kom eens langs! Het bezoekerscentrum in het Molsbroek is open op woensdag tussen 13 en 17 uur en op zondag tussen 14 en 18 uur.
Toggle Bar