Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Voederwand staat terug op zijn plaats in het Molsbroek

Tijdens de winterperiode hebben dieren vaak moeite om aan voldoende voedsel te geraken. Sommige dieren gaan maandenlang in winterslaap, anderen zoeken zuiderse oorden op. Je hebt er ook die in de herfst een voedselvoorraad aanleggen waardoor ze ’s winters hun buikje kunnen vullen. In onze natuurgebieden kunnen dieren vaak wel nog hun kostje bijeenscharrelen. De laatste jaren geeft vzw Durme ze nog een extra zetje door wildakkertjes aan te leggen. Die graanrijke wildakkers zijn gedekte tafels voor een hele schare vogels en ze komen er dan ook in zwermen op af.

Buiten de natuurgebieden lukt het al veel minder om het levensnoodzakelijke voedsel te vinden, maar gelukkig zijn er heel wat mensen die onze gevederde vrienden een handje helpen. Dat kan je doen door in je eigen tuin voedsel aan te bieden zoals zonnebloempitten, graantjes, pindanoten en vetbolletjes. Ook vzw Durme werkt daaraan mee, in het Molsbroek staat sinds vorige week de voederwand terug op zijn plek.

Die voederwand is een soort van scherm waarin we kleine kijkgaten hebben gemaakt en vanwaar je vogels op luttele meter afstand – en zonder ze te storen! – kunt aanschouwen. Een ideale manier ook om zonder voedervogelkijkwand archief Vzw Durmeverrekijker de verschillende soorten beter te leren kennen. Roodborstjes, vinken, mussen, merels en verschillende mezensoorten zal je er zeker aantreffen. De voederwand plaatsen we telkens vanaf de temperaturen zakken. Mét resultaal want deze week werden al heel wat soorten gespot die komen genieten van wat extra voedsel. Kom zelf een kijkje nemen aan onze voederwand en geniet mee van verschillende vogelsoorten die zich klaarmaken voor de winterperiode. 

Lid-rechts

lidrechts

rode balk bovenaan

Het bezoekerscentrum Molsbroek en het bezoekerscentrum Donkmeer zijn wegens de COVID-19 maatregelen GESLOTEN.
Toggle Bar