Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Reeds 12% van het beoogde bedrag binnengehaald

Kaart aankoop 10 minNatuurvereniging vzw Durme wil samen met 1.000 gezinnen het ontbrekende puzzelstuk van 2,5 hectare in het natuurreservaat de Buylaers aankopen. Het perceel ligt aan de Bleekmeersstraat in Lokeren en is één van de laatste open plekken in het centrum van de Durmestad. Vzw Durme ziet een groot potentieel voor de natuur en recreant in dit historische grasland. Door deze aankoop wordt de Buylaers en zijn bewoners volledig veiliggesteld en wordt het natuurgebied een aaneengesloten geheel van topnatuur en dat in het centrum van de stad. Uniek in Vlaanderen! We konden al rekenen op de steun van heel wat mensen. De giften lopen vlot binnen, waarvoor dank! Ondertussen hebben we reeds 12% van het beoogde bedrag binnen gehaald (zie foto - kaart stand van zaken aankoop Buylaers).

Iedereen kan zijn steentje bijdragen door een gift te doen op het rekeningnummer van vzw Durme (BE52 0012 2999 0009) met de vermelding ‘Gift Buylaers’.

Wil jij ook kennis maken met dit bijzondere stuk natuur, en mee je steentje bijdragen? Op 2 juni organiseren we een familienamiddag met wandelingen, kinderanimatie en heerlijke pannenkoeken. Je leert onze ooievaars beter kennen én steunt de Buylaers. Doorlopend van 14 tot 18 uur in en rond het Koetshuis (Verloren Bos), tot dan?

 

Huis van de ooievaar

De Buylaers is een echte hotspot van biodiversiteit. Het is bij wandelaars, joggers en fietsers o.m. bekend door het ooievaarskoppel dat er jaarlijks broedt en door het bloemrijke karakter van haar hooilanden in het voorjaar.  “Het natuurreservaat kan met trots het Groene Hart van onze stad genoemd worden.”, vertelt Thomas Van Lancker, aankoopverantwoordelijke bij vzw Durme en zelf rasechte Lokeraar. “Iedereen die al eens ging wandelen of fietsen door de Buylaers kan bevestigen dat deze oase van groen en rust heel waardevol is. Niet alleen voor ons, mensen, maar zeker ook voor plant en dier.” Om dit groene hart kloppend te houden en deze unieke aankoop mee te realiseren, is vzw Durme op zoek naar 1.000 Lokerse inwoners of gezinnen die deze aankoop mee willen financieren. Want elke gift is van belang. Vzw Durme heeft namelijk 40.000 euro nodig om deze aankoop i.s.m. de Vlaamse overheid rond te krijgen.

Iedereen kan zijn steentje bijdragen door een gift te doen op het rekeningnummer van vzw Durme (BE52 0012 2999 0009) met de vermelding ‘Gift Buylaers’*. “Het natuurreservaat kan met trots het Groene Hart van onze stad genoemd worden.”, vertelt Thomas Van Lancker, aankoopverantwoordelijke bij vzw Durme en zelf rasechte Lokeraar. “Iedereen die al eens ging wandelen of fietsen door de Buylaers kan bevestigen dat deze oase van groen en rust heel waardevol is. Niet alleen voor ons, mensen, maar zeker ook voor plant en dier.”

Er bloeien heel wat bijzondere orchideeën in de Buylaers en het natuurgebied herbergt een belangrijke populatie van de zeldzame moerassprinkhaan. Ook bijvoorbeeld de blauwborst, het oranjetipje, de bunzing en de torenvalk vinden hier hun plekje. Op dit moment veranderen de hooilanden in kleurrijke taferelen vol bloemen. Hét moment om de Buylaers te verkennen!

Op zondag 2 juni kan je met het hele gezin kennismaken met de troeven van de Buylaers. De lokale vrijwilligers van vzw Durme organiseren een grote familienamiddag vol wandelingen, kinderanimatie en uiteraard: het ooievaarskoppel en haar kersverse jongen! Wie weet kan je de jonge ooievaartjes wel spotten? Afspraak van 14 uur tot 18 uur in en rond het Koetshuis van het Verloren Bos (Aardeken, Lokeren).

* Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar

Meer info over de aankoop: Thomas Van Lancker – vzw Durme (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 09 348 30 20)

uitnodiging familienamiddag

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Kom eens langs! Het bezoekerscentrum in het Molsbroek is open op woensdag tussen 13 en 17 uur en op zondag tussen 14 en 18 uur.
Toggle Bar