Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Vanaf nu beschikbaar: hét boek over De Donk

jan met boekNa jaren van zwoegen en zweten is hij er: het langverwachte boek 'De Donk, natuur en landschap van de historische Scheldemeander in Berlare'. Dit weekend werd het boek onder goedkeurend oog van heel wat vrijwilligers, collega's, partners en overheden voorgesteld aan het grote publiek. Vanaf nu kan je het boek kopen in onze bezoekerscentra of ophalen indien je dit vooraf bestelde.

Veel leesplezier!

Uw exemplaar reserveren? Stort 40 euro (+ eventueel 10 euro verzendingskosten) op rekening BE78 9793 2876 0586 van vzw Durme afdeling ZBW met vermelding ‘Boek Donk’ of kom langs in onze bezoekerscentra Donkmeer en Molsbroek. Kijk hier voor de openingsuren.

Berlare herbergt een van de grootste en rijkste natuurgebieden van de streek, ontstaan in een oude meander van de Schelde. Heel lang geleden vormde de rivier hier een bocht van wel 10 kilometer lang. De natuurvereniging vzw Durme is hier al 45 jaar actief. Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van de vereniging brengen we een uniek boek uit.

In het boek vertellen we over de natuur- en landschapswaarden van dit gebied: het Donkmeer, de Reservaatzone Donkmeer en de Eendenkooi, de Nieuwdonk, de Uitbergse bossen, het gehucht Donk en Berlare Broek. Maar we verliezen de mens niet uit het oog: cultuur, oude gebruiken, toerisme, landbouw, jacht en visserij komen net zo goed aan bod.

Te koop vanaf december 2019

Sinds 1988 is de afdeling Zele-Berlare-Wichelen van vzw Durme hier actief. De vrijwilligers zetten zich samen met het personeel van vzw Durme vooral in bij het beheer van de reservaten en de jaarlijks ruim 100 begeleide groepsbezoeken en ze organiseren elk jaar tal van activiteiten.

Sinds 1997 beheert vzw Durme het Bezoekerscentrum Donkmeer. Sinds 2019 maakt het deel uit van de Onthaalpoort Donkmeer: een aantrekkelijk en eigentijds onthaalpunt voor een bezoek aan het Donkmeer en de omgeving.

Dit boek laat alle natuurliefhebbers en de talrijke bezoekers kennismaken met de achtergronden en de natuur- en erfgoedwaarde van dit gebied. Het is een wetenschappelijk verantwoord werk geworden, maar toch gericht op een breed publiek. met mooie foto’s, unieke illustraties en voor iedereen leesbare teksten.

Schrijver van dienst is Jan Maertens. Hij kreeg hiervoor de medewerking van ruim 100 mensen. Er werden daarnaast 32 interviews met oudere locals over de tijd van toen verwerkt. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto’s van voornamelijk lokale fotografen onder leiding van Eddy Copers.

Technische fiche

- Formaat: 245 x 300 mm

- Ruim 300 bladzijden

- Meer dan 500 illustraties: kaarten, oude en recente foto’s

Meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wist je dat dit boek deel maakt van een trilogie? Haal ze nu allemaal in huis.

  • Molsbroek, paradijselijk voor mens en dier: !actieprijs! €15
  • De Durme, van Tielt tot Tielrode: €45
  • De Donk, natuur en landschap van de historische Scheldemeander in Berlare: €40

Lid-rechts

lidrechts

rode balk bovenaan

Het bezoekerscentrum Molsbroek en het bezoekerscentrum Donkmeer zijn wegens de COVID-19 maatregelen GESLOTEN.
Toggle Bar