Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

COVID-19 maatregelen, momenteel zeker tot en met 19 april 2020.

siteTen gevolge van de maatregelen genomen door de Federale overheid worden alle geplande activiteiten afgelast (zowel binnen als buiten) en zijn onze bezoekerscentra in Lokeren en Berlare gesloten tot en met 19 april. Daarna volgen wij de richtlijnen van de overheid. We kunnen niet verzekeren dat ons secretariaat telefonisch bereikbaar is, maar  je kan ons steeds per mail bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We behandelen uw vraag zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor uw begrip.

Uiteraard blijven onze reservaten wel gewoon open. Ga enkel op pad in de natuur in jouw buurt. Hier vind je plannetjes van onze reservaten. De natuur induiken kan maar enkel volgens volgende richtlijnen.

Richtlijnen in bos- en natuurgebieden

  • Wandelen in het bos is gezond. Kom alleen wandelen, samen met je gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen, of met ten hoogste één andere persoon van buiten je gezin, steeds dezelfde persoon. Vermijd absoluut verplaatsingen met grootouders of mensen uit de risicogroepen.

  • Wandelen, lopen en fietsen zijn de toegelaten fysieke activiteiten om in beweging te blijven. Blijf niet urenlang hangen in bossen of natuurgebieden, maar zie het als een manier om een frisse neus te halen.
  • Trek zo dicht mogelijk bij huis de natuur in! Verplaats je dus van thuis te voet of met de fiets. Jezelf met de wagen verplaatsen voor recreatie is niet toegelaten.
  • Hou minimaal 1,5 meter afstand tegenover mensen die niet tot je gezin behoren. Als het zo druk is in het bos of natuurgebied dat je de afstandsregels niet strikt kunt naleven, doe je er best aan terug naar huis te keren en op een ander moment de natuur in te trekken.
  • Eventuele speeltuigen, barbecuezones en bivakzones worden afgesloten en mogen niet gebruikt worden. Ook banken, (picknick)tafels en kijkhutten worden afgesloten.

En natuurlijk gelden nog steeds ook de algemene richtlijnen:

  • Blijf op de paden. Het broedseizoen breekt aan en onze dieren hebben hun rust nodig.
  • Gelieve je niet te begeven in bossen en natuurgebieden die publiek niet toegankelijk zijn.
  • We willen je er ook aan herinneren dat honden steeds aan de leiband moeten gehouden worden.
  • Neem eventueel afval altijd gewoon mee naar huis.

De boswachters en natuurinspecteurs hebben de opdracht gekregen om de komende periode waarin de bijzondere coronamaatregelen gelden, strikt te handhaven en mensen aan te spreken die de richtlijnen niet opvolgen. Enkel als we allemaal samen de maatregelen strikt naleven, zullen we dit virus overwinnen. Vermijd daarom contact, mijd plaatsen waar veel volk samen is. Dat geldt ook in de natuur.

Bewaren

Lid-rechts

lidrechts

rode balk bovenaan

Het bezoekerscentrum Molsbroek en het bezoekerscentrum Donkmeer zijn wegens de COVID-19 maatregelen GESLOTEN.
Toggle Bar