lid-gift-nieuwsbrief (2)

Activiteiten

Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
Cursus: Werken met de zeis
9 sept 2017 om 9.00 uur

zeiscursus 3 c RLSD

Werken met de zeis

9 en 23 september

Cursus i.s.m. Regionaal Landschap Schelde-Durme, met de steun van Onroerend Ergroed en PDPO

Een zeisteam dat op verschillende locaties in onze streek hooilanden beheert: daar dromen wij samen met Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD) van. In september gaan we met een zeiscursus op zoek naar gelijkgestemden, die in onze natuurgebieden, publieke ruimtes of de eigen tuin aan de slag willen gaan.

zeiscursus 2 c RLSD2 lesdagen

Leer alles over zeisen tijdens deze cursus en word lid van onze ‘vrijwillige zeisclub’. Tijdens de eerste lesdag op zaterdag 9 september deelt Filip Verhaeghe van Terratools zijn zeis-expertise met een ongeëvenaarde passie. Afstelling, beweging, ergonomie, veiligheid, onderhoud, … alles komt aan bod.

Op zaterdag 23 september is het tijd voor het echte werk. Daarvoor trekken we met onze terreinbeheerder Bob Van Lembergen naar de parktuin van LIA vzw. Die wordt samen met RLSD heringericht tot een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt (PDPO-project ‘Tussen Dries & Durme’). Een opmerkelijke locatie, die die dag zal bruisen van activiteit, want we organiseren er ook een samenklusdag.

Hooilanden?

De verscheidenheid aan grassen en bloemen die hooilanden bieden zijn een zegen voor insecten, (weide)vogels en wildsoorten als hazen en fazanten. Daarom vinden vzw Durme en RLSD hooilanden zo belangrijk. Om een hooiland gezond te houden, wordt het hooiland best twee keer per jaar gemaaid. De meest aangename manier om dat te doen is… zeisen!

Win-win!

De zeis lijkt in het tijdperk van de bosmaaier misschien wat ouderwets, maar heeft heel wat voordelen voor wie ermee weet om te gaan. Want zeisen is ecologisch en goedkoop, kan in alle stilte en is mits de juiste techniek zelfs ontspannend en gezond. Een mooie win-winoperatie voor mens en natuur: het hooiland is beheerd en jij kreeg een unieke natuurervaring. In team geniet je er nog meer van, tijdens en na het werk. Twijfels? Deze fotoreportage van een vorige zeiscursus spreekt boekdelen!

Samenklusdag

Parallel met de zeiscursus is er op zaterdag 23 september een samenklusdag voorzien waarbij vrijwilligers groot en klein de ‘buurttuin’ van LIA vzw voorbereiden op allerlaatste fase van de herinrichting (aanplantingen in het najaar). Ook hierop ben jij van harte welkom! ’s Middags is er soep, ’s avonds een barbecue.

Meer info over de samenklusdag vind je hier.

 

 PDPO 2017

 

 

 

rlsdlogologo lia

onroerend erfgoed copy

 

(foto's: RLSD)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Afspraak: Beide zeislesdagen vinden plaats van 9 tot 16 uur in Waasmunster.
Meer info:
Deelnemen is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Daarom is inschrijven noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052 33 89 00.