Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Verse beversporen in Eksaarde

beversporen24jan2015d JEHet is alsof de bever onze moedige wandelaars van de Heetste Tocht heeft horen passeren... De laatste weken is hij bijzonder actief in Eksaarde en Daknam langs de Zuidlede. Heel wat verse sporen zijn er te zien, en het lijkt er zelf op dat hij een soort dam of burcht aan het bouwen is.

We wisten al langer dat de bever opgetrokken was richting Wachtebeke (in Puyenbroek zijn recent ook heel wat sporen gevonden), maar het blijft gissen of de bever op doorgang was, of hij er zich permanent vestigde. De laatste sporen lijken te wijzen op het laatste, maar helemaal zeker zijn we niet. Wellicht zijn de nakomelingen van het beverkoppel in de Hamputten (Molsbroek, Lokeren) op zoek gegaan naar een eigen plekje, en vonden ze die in de natte gebieden langs de Zuidlede.

De prachtige som die we ophaalden met de Heetste Tocht, maar liefst 4.196 euro, zullen we alvast goed inzetten om zijn leefgebied in die regio beter te beschermen.

Bedankt voor jullie massale steun!

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Opgelet! Het bezoekerscentrum Molsbroek en het bezoekerscentrum Donkmeer zijn uitzonderlijk gesloten omwille van de COVID-19 maatregelen. We zijn steeds bereikbaar via 09 348 30 20 en info@vzwdurme.be

Toggle Bar