Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

UPDATE: COVID-19 maatregelen, voorzichtig tot eind juni

siteTen gevolge van de maatregelen genomen door de Federale overheid worden alle geplande activiteiten afgelast (zowel binnen als buiten) en zijn onze bezoekerscentra in Lokeren en Berlare gesloten tot en met eind juni.     We bekijken de mogelijkheden om jullie alternatieven aan te bieden. Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Wij blijven uiteraard de richtlijnen van de overheid volgen, en nemen onze voorzorgsmaatregelen. Hoewel we stillaan terug het secretariaat bemannen, kunnen we niet verzekeren dat we telefonisch bereikbaar zijn. Je kan ons nog steeds per mail bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We behandelen uw vraag zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor uw begrip.

Uiteraard blijven onze reservaten wel gewoon open. Hier vind je plannetjes van onze reservaten. De natuur induiken kan maar enkel volgens volgende richtlijnen.

Richtlijnen in bos- en natuurgebieden

  • Wandelen in het bos is gezond. Kom alleen wandelen, samen met je gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen, of met ten hoogste  2 andere personen van buiten je gezin.

  • Sporten in open lucht is toegelaten, ook in natuurgebieden.  Blijf echter niet urenlang hangen  in bossen of reservaten, maar zie het als een manier om een frisse neus te halen.
  • Hou  minimaal 1,5  meter afstand  tegenover mensen die niet tot je gezin behoren. Als het zo druk is in het bos of natuurgebied dat je de afstandsregels niet strikt kunt  naleven, doe je er best aan terug naar huis te keren en op een ander moment de natuur in te trekken.
  • Eventuele speeltuigen, barbecuezones en bivakzones worden afgesloten en mogen niet gebruikt worden. Ook banken,  (picknick)tafels en kijkhutten worden afgesloten. Gebruik je gezond verstand. Zo  raden wij momenteel af om de gratis verrekijkers in sommige van onze reservaten te gebruiken.

En natuurlijk gelden nog steeds ook de algemene richtlijnen:

  • Blijf op de paden. Het broedseizoen breekt aan en onze dieren hebben hun rust nodig.
  • Gelieve je niet te begeven in bossen en natuurgebieden die publiek niet toegankelijk zijn.
  • We willen je er ook aan herinneren dat honden  steeds  aan de leiband moeten gehouden worden.
  • Neem eventueel  afval altijd gewoon mee naar huis.

De boswachters en natuurinspecteurs hebben de opdracht gekregen om de komende periode waarin de bijzondere coronamaatregelen gelden, strikt te handhaven en mensen aan te spreken die de richtlijnen niet opvolgen. Enkel als we allemaal samen de maatregelen strikt naleven, zullen we dit virus overwinnen. Vermijd daarom contact, mijd plaatsen waar veel volk samen is. Dat geldt ook in de natuur.

Bewaren

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Kom eens langs! Het bezoekerscentrum Molsbroek is open op zondag van 14 tot 18 uur en op woensdag van 13 tot 17 uur.

Het bezoekerscentrum Donkmeer is alle dagen open van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur.
Toggle Bar