Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Samen met vzw Durme naar 100 hectare in de Fondatie van Boudelo

banner emaildef1

fondatie giften percentage 90De Fondatie van Boudelo is ons grootste stilte- en natuurgebied op de grens tussen Sinaai en Stekene. Het is een plek voor wandelaars die houden van rust, want het is een van de laatste plekken in het Waasland waar het nog écht stil kan zijn. Begin 2020 was het reservaat net geen 100 hectare groot. Samen met buurtbewoners en natuurliefhebbers willen we nu de laatste hectares aankopen om die symbolische 100 hectare-grens te bereiken. Daarvoor is nog 35.000 euro nodig. Ook Begijn Le Bleu, vogelliefhebber, stand-upcomedian en ambassadeur van vzw Durme schaart zich enthousiast achter de actie.

De eerst week van juli ontvingen de buurtbewoners en leden van vzw Durme alvast een oproep via brief, vanaf 7 juli maken we onze actie ook via de pers en sociale media bekend. En met succes. Ondertussen haalden we 100% van het nodige bedrag binnen via giften. Bedankt!

Ook jij kan de actie steunen via storting op het rekeningnummer van vzw Durme (BE52 0012 2999 0009) met vermelding ‘gift Fondatie’. Wist je dat giften vanaf 40 euro in 2020 uitzonderlijk 60% fiscaal aftrekbaar zijn? Als iemand een gift van bv. € 100 doet, dan vermindert zijn belasting met € 60! Hier en op onze social media kanalen kan je de stand van zaken opvolgen via een teller.

Prachtgebied vol waardevolle soorten

De Fondatie van Boudelo staat onder natuurliefhebbers bekend als hotspot voor heel wat zeldzame dieren. Naast de boommarter en de bijzondere mopsvleermuis zijn ook de bever en de otter onlangs teruggekeerd in de streek. Om nog te zwijgen van de verschillende soorten orchideeën, roofvogels, zangvogels, bijzondere libellen, paddenstoelen en de grote familie reeën. Een topgebied dus dat moet kunnen blijven groeien, zeker nu we tijdens deze coronatijden merkten dat de druk op het toegankelijk groen in de buurt van ons ‘kot’ vaak te hoog oploopt.

Vzw Durme probeert met een gericht aankoopbeleid de kwetsbare en waardevolle natuur in De Fondatie van Boudelo nog verder uit te breiden. Nieuwe stukken natuur worden na aankoop door vzw Durme omgevormd tot topnatuur, erkend als natuurreservaat, en zo behouden voor de toekomst. De vereniging roept iedereen op om hen te helpen om de kaap van 100 hectare te bereiken, want het financiële kostenplaatje voor dit ambitieuze plan is hoog: er is nog 35.000 euro nodig om deze aankopen te kunnen realiseren, en dat is een groot bedrag voor een regionale vereniging als vzw Durme.

Steun net als Begijn onze actie

Begijn Le Bleu, ambassadeur van vzw Durme en trekker van deze actie, heeft er alvast vertrouwen in : “Als kersverse ambassadeur van natuurvereniging vzw Durme en streekgenoot vind ik deze actie bijzonder belangrijk. De Fondatie is een prachtig gebied, ik kom hier geregeld wandelen met mijn gezin of vogels spotten. De kijktoren in de Liniedreef is hiervoor een heerlijke plek! Ik roep dan ook iedereen en zeker elke Sinnekloazeneir (net zoals ik) op om deze actie te steunen.” Via deze link kan je alvast het filmpje bekijken waarin Begijn live vanuit de Fondatie van Boudelo oproept tot steun. De comedian en de natuurvereniging vzw Durme kondigden vorige week reeds hun ‘verloving’ aan. Samen willen ze natuurbehoud in de regio verder blijven uitbouwen.

De actie steunen kan via storting op het rekeningnummer van vzw Durme (BE52 0012 2999 0009) met vermelding ‘gift Fondatie’. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. De actie wordt afgetrapt begin juli met een brievenactie naar meer dan 8.000 omwonenden en natuurliefhebbers, en loopt tot het najaar van 2020. Op de website en de social media kanalen kan je de stand van zaken opvolgen via een teller. Meer info over de Fondatie van Boudelo vind je hier.

Knipsel2

 

Met dank aan:

 i LUDUS logoLogo CarpentierNV 002Logo Rotaract Waasland

AB Archeologie 002

DMG

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Opgelet! Het bezoekerscentrum Molsbroek is uitzonderlijk gesloten omwille van de COVID-19 maatregelen. De infodesk van bezoekerscentrum Donkmeer is terug open vanaf 7 december (gesloten tussen Kerst en Nieuw). Bekijk hier de openingsuren. We zijn steeds bereikbaar via 09 348 30 20 en info@vzwdurme.be

Toggle Bar