Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Zoek de schat van vlieg

online beeld 2022Ruik jij wat ik ruik? Ga op stap in het Molsbroek én ruik de natuur

Dit jaar staat de zoektocht van Schat van vlieg in teken van ‘geuren’. Dus zet alvast jouw strafste speurneus op en ga op tocht. Wij  werkten voor jullie een gezellig ‘stinkende’ en ‘geurende’ tocht uit. Als jullie alle opdrachtjes goed vervullen, dan ontdekken jullie waar  de schat zich dit jaar weer verstopt heeft. 

Zin om mee te doen? Schat van vlieg kan je van 1 juli tot en met 31 augustus komen zoeken tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum Molsbroek: Molsbergenstraat 1, 9160 Lokeren. 

Openingsuren: 

Van dinsdag tot en met vrijdag: tussen 13 en 17 uur. 
Zaterdag en zondag: tussen 14 en 18 uur 

Aan de bar van het bezoekerscentrum ontvang je jouw opdrachtenbundel. Veel succes! 

 

Extra geurige weetjes ... 

  • In onze reservaten vind je nog verschillende ‘geurige’ verhalen terug. Zo heb je in Sombeke (Waasmunster) het Beerkaaihuisje terug. Het Beerkaaihuisje was in een ver verleden de loskade voor schepen die er mest aanvoerden. Op die locaties werd de 'beer' ( of mest) uit de steden gelost en opgehaald door landbouwers,  De koper ging dan proeven van de beer om te weten of het niet verdund was met water. Maar niet enkel in Waasmunster was er zo'n huisje te vinden, ook hier vlakbij de Durme konden schepen laden en lossen. En werd er stevig handel gevoerd met o.a. 'beer'. 
  • Wist-je-dat 'kaka' vroeger een luxeproduct was? En dat je heel wat geld kon verdienen met het verkopen van dit alledaagse (stinkende) goedje? 
  • ...

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Het bezoekerscentrum Molsbroek is open op van dinsdag t.e.m. vrijdag van 13 tot 17 uur. Op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Het bezoekerscentrum Donkmeer is alle dagen open van 10 tot 12.30 en 13.30 tot 17 uur

Toggle Bar