lid-gift-nieuwsbrief (2)

Het Groot Molsbroek

Wie aan natuur in Lokeren denkt, denkt vaak aan het Groot Molsbroek. Het is een, naar Vlaamse normen, vrij groot natuurreservaat (122 hectare) met optimale toegankelijkheid. De wandeldijk biedt een mooi zicht op de diverse natuur: een uitgestrekte moerasvlakte met talrijke watervogels, elzenbroeken, rivierduinen, rietvelden en vochtige graslanden. Op de wandeldijk vind je 8 infoborden, 3 gratis te gebruiken vaste verrekijkers, een 24/7 infopunt, kijkkast met stereodia's, een insectentuin met blote voetenpad en in de winter een kijkwand bij de wintervoederplaats.

Het Groot Molsbroek ontdekken?

Dat kan! Rondom het moeras loopt een wandel- en fietsdijk die steeds vrij toegankelijk is. Je kan volledig rond het gebied wandelen (ongeveer 4,5 km of 1 uur wandelen), of je kan een stukje afsnijden (zie stippellijn op de kaart). Het reservaat ligt vlakbij de stadskern van Lokeren en is vlot bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Vanaf het station wandel je op een half uurtje naar het Groot Molsbroek via de Durmedijk langsheen o.a. de Buylaers.

Wandeling op RouteYou.

Tijdens of na een verkwikkende wandeling in het Molsbroek kan je terecht in het bezoekerscentrum (Molsbergenstraat 1):

  • 1 februari tot 31 mei: zon- en feestdagen van 14 tot 18 uur, woensdag van 13 tot 17 uur.
  • 1 juni tot 15 sep: zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur, dinsdag tot vrijdag van 13 tot 17 uur.
  • 16 september tot 31 oktober: zondag van 14 tot 18 uur, woensdag van 13 tot 17 uur.
  • 1 november tot 31 januari: zondag van 14 tot 17 uur, woensdag van 13 tot 17 uur.

Vissen in het Groot Molsbroek is mogelijk met een wettelijk verplicht, gratis hengelcontract, als u in het bezit bent van een visverlof. Het vissen gebeurt hier in de aangeduide zones volgens de wet op de riviervisserij en de bepalingen opgenomen in het hengelcontract. Stewards zorgen voor toezicht op het vissen. Dit hengelcontract is wettelijk verplicht en kan gratis worden afgehaald door vissers met een visverlof in Bezoekerscentrum Molsbroek.

 Knipselmolsbroek site

Klik op de kaart voor een grotere versie.

icon

 

Wil jij het Groot Molsbroek een steuntje in de rug geven? Schrijf van vandaag nog over op BE52 0012 2999 0009 (vzw Durme) met vermelding 'Gift voor meer natuur'.

Lees verder