Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Natte maar bloeiende geschiedenis van de Eenbes

De Moervaartvallei werd ooit gedomineerd door moerassige weilanden. De grond lag vaak te lang doornat om te zaaien. Akkerbouw was dus onmogelijk. Zo ontwikkelde zich in Eksaarde bijvoorbeeld ook de wissenteelt.

De bossen op Zaffelaars en Eksaards grondgebied bestonden uit oude delen met, onder meer, statige eiken en jongere delen met canada- populieren.

Door menselijke activiteiten, tijdens de grote Middeleeuwse ontginningen, was de Zuidlede van belang voor de afvoer van turf. Tot begin vorige eeuw was er nog scheepvaart op de rivier. Enkele bedrijven langs de Zuidlede in Eksaarde deden in beer, kolen, bier, wissen en bouw- materialen en verwijzen naar een bloeiende industrie.

 

Aan deze pagina wordt momenteel gewerkt. Binnenkort vind je hier meer info over de geschiedenis van het gebied. Kom zeker nog eens terug!

 

 

 

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Opgelet! Het bezoekerscentrum Molsbroek is uitzonderlijk gesloten omwille van de COVID-19 maatregelen. De infodesk van bezoekerscentrum Donkmeer is terug open vanaf 7 december (gesloten tussen Kerst en Nieuw). Bekijk hier de openingsuren. We zijn steeds bereikbaar via 09 348 30 20 en info@vzwdurme.be

Toggle Bar