lid-gift-nieuwsbrief (2)

Activiteitenoverzicht

Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
Insectendag, mét picknick midden in de natuur!
2 juni 2018 om 14.00 uur

Een organisatie van project dagvlinders Durme en Schelde, Nachtvlinderwerkgroep Waasland, vzw Durme en Natuurpunt Hamme

 Bruine groenuil VLT

Een hele dag in het teken van insecten. Van dagvlinders en kevers tot wespvlinders en nachtvlinders. We zoeken ze allemaal! Met een gezellige picknick midden in de natuur wordt dit een niet te missen activiteit.

Programma:

14 uur: Wandeling door Moerzeke (Hamme) met oog voor kriebelende, vliegende of zoemende zes-poters. Afspraak op het perceel in het vijverrecreatiegebied Buntjensstraatjen (Moerzeke) – zie verder voor een wegbeschrijving.

17 uur: We verzamelen terug op de startlocatie en installeren ons voor een gezellige picknick in het gezelschap van de insecten ter plaatse. Vergeet je picknick(deken) niet. (drankjes kan je indien gewenst bij ons kopen – ten voordele van de natuur). We zetten verschillende ‘vallen’ uit voor a.o. wespvlinders en bekijken ze van dichtbij.

21 uur: Vertrek van de nachtvlinderwandeling. Vanaf de afspraakplaats (zie wegbeschrijving) rijden we samen naar onze nachtvlinderplek.

Deelname is gratis, aansluiten kan om 14, 17 of 21 uur. Enkel picknicken of meewandelen in de namiddag kan ook.

Afspraakplaats aan de oranje pijl:

wegbeschrijving insectendag

Afspraak: om 14 uur, 17 uur of 21 uur aan vijverrecreatiegebied Buntjensstraatjen (Moerzeke)
Meer info: Frans Van Havermaet 0499/73 35 14 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wegbeschrijving: Vind je de Buntjensstraatjen niet terug in je GPS geef dan Bootdijkstraat 88 in. Dit is bistro ’t Jachthuis daar sla je de baan in en je passeert de Rita kapel. Je blijft de weg rechtdoor volgen door de dijk. Je vervolgt je weg met de Albertdijk aan je rechterkant Dan neem je de eerste geasfalteerde baan links (Gijven) en dan de eerste weg rechts (Buntjensstraatjen). Dan is het de eerste poort aan je rechter kant. Parkeren kan iets verder waar de baan iets breder is of in de tweede weg aan je linker kant

Meebrengen: insectengids, stevige wandelschoenen, aangepaste kledij, picknick als je de ganse dag meedoet of gewoon gezellig wilt aansluiten rond 17 uur voor de wespvlinders.