lid-gift-nieuwsbrief (2)

Activiteitenoverzicht

Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
Hoogtij - Feest aan de Scheldevallei
16 juni 2019 om 5.00 uur

i.s.m Regionaal Landschap Schelde - Durme en Stad Lokeren 

Feest aan de Scheldevallei. Vandaag organiseren meer dan 20 verschillende gemeenten een dag vol activiteiten op en rond en het water. Samen met Stad Lokeren organiseert vzw Durme onder andere een dauwtrip met ontbijt, een beverwandeling en een kanotocht van centrum Lokeren naar het Molsbroek. 

Beverwandeling

De bever is helemaal terug in Vlaanderen. Het grootste inheemse waterzoogdier is bezig aan een spectaculaire opmars bezig bij ons. Onder meer in de ruime regio rond Lokeren is dit prachtige knaagdier de laatste jaren zeer actief. Afgeknaagde bomen, aangevreten takken, sporen van burchten langs het water… het wijst allemaal op de aanwezigheid van de bever. Ook in het Molsbroek heeft de bever zijn plaats. De laatste jaren hebben we de bever meermaals kunnen spotten in het Molsbroek. We organiseren dan ook graag een wandeling volledig in het teken van de bever. Bij deze wandeling komen jullie alles te weten over de architecten van onze natuur. Hoelang kan een bever onder water blijven? Leven bevers in groep? Wat is de functie van de immense staart? Dat en nog veel komen jullie te weten tijdens de beverwandeling. Met een beetje geluk kunnen we tijdens de wandeling zelfs een paar beversporen waarnemen. Een unieke wandeling met de deskundige uitleg van een gids.

Dauwtrip met ontbijt

De pracht van de natuur waarnemen bij het ochtendgloren, het blijft indrukwekkend. Het ontwaken van de dieren en planten, het is vaak de ideale moment om de natuur in te trekken. Daarom organiseren we een dauwtrip. Wanneer de dauw nog vers het gras bedekt trekken we langs het Molsbroek en de Buylaers om verschillende ochtend rituelen van de natuur te gaan ontdekken. Hopelijk kunnen we genieten van een heldere hemel en zien we de zon langzaam zijn weg boven de horizon zoeken. Een ervaren gids begeleidt ons doorheen de pracht van de vroege ochtend. We sluiten de wandeling af met een heerlijk ontbijt. De wandeling is uiteraard iets voor vroege vogels want we starten bijzonder vroeg in de ochtend.

Kanotocht

We starten de kanotocht in het centrum van Lokeren aan de 'Hazen'. Voor één keer varen we tegen de stroom in om zo tot in het Molsbroek te geraken. Nadien kan iedereen iets drinken in het bezoekersctrum en een wandeling naar keuze maken terug richting centrum Lokeren. 

INSCHRIJVEN VERPLICHT

 

Alle activiteiten in alle gemeenten vind je op www.hoogtijscheldevallei.be

 

Afspraak: Centrum Lokeren, Molsbroek en Buylaers
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.