lid-gift-nieuwsbrief (2)

Activiteitenoverzicht

Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
Voordrachtenreeks over drachtplanten voor honingbijen
9 nov 2021 om 19.30 uur

i.s.m. de Wase Imkersbond

Als we dieren willen houden, moeten we hen ook voldoende waardevol voedsel kunnen aanbieden. Voor de bijen is net zo. Maar dit is nu net het probleem in het verstedelijkt Vlaanderen. En imkeren lijkt wel een hype. We hoeven echter zelf niet te imkeren om voor bijen zorg te dragen.  We kunnen een belangrijke bijdrage leveren door onze tuinen zo inrichten dat ze een voedselbron worden voor de lieverdjes. Hoe doen we dat en hoe beginnen we daar aan?  Hoe toveren we de klassieke tuin om naar een gedekte tafel voor de bijen.

De Imkerwerkgroep Durme tracht hierop een antwoord te formuleren in een voordrachtenreeks over drachtplanten voor honingbijen.

Wanneer: op 12/10 en 26/10, 9/11 en 23/11 telkens van 19.30 tot 21.30

Spreker: Olivier Foubert

Plaats: Cultureel Centrum Lokeren - Kerkplein 5 te Lokeren - zaal D

Inkom gratis. Kostprijs digitale teksten cursus: 20€

De lessenreeks staat open voor iedereen die met bijen begaan is. Je hoeft zelf hiervoor niet te imkeren. Gezien de coronarichtlijnen zijn het aantal plaatsen beperkt. Elke vereniging heeft 20 plaatsen ter beschikking en er wordt gewerkt met een reservelijst. Inschrijven is verplicht. Voor de Imkerwerkgroep Durme kan dit enkel gebeuren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  En wie eerst komt, eerst maalt.

Afspraak: Cultureel Centrum Lokeren - Kerkplein 5 te Lokeren - zaal D
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.