lid-gift-nieuwsbrief (2)

Activiteitenoverzicht

Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
Klimaatwandeling Groot & Klein Broek
21 mei 2022 om 14.00 uur

i.s.m. Regionaal Landschap Schelde-Durme

Elk jaar vieren we de Europese Natura2000-dag op 21 mei. Dit jaar doen we dat al voor de 30ste keer! In 1992 werden op deze dag namelijk zowel de EU-habitatrichtlijn als het LIFE-programma goedgekeurd. Zij vormen mee de basis van het Natura 2000-netwerk van beschermde gebieden van de EU. Wist je dat Natura 2000 tegenwoordig bestaat uit meer dan 27.800 gebieden verspreid over land en zeeën van de EU die met succes bijdragen aan het behoud van ons unieke Europese natuurlijke erfgoed? Fantastisch, toch?

De ganse maand mei zetten we de Europese topnatuur in de kijker. Bezoek een nabijgelegen Natura 2000-gebied en ontdek de soorten en habitats die hier worden beschermd. In de Scheldevallei zijn de overstromingsgebieden die door het Sigmaplan worden aangelegd met de steun van LIFE Sparc, hier prachtige voorbeelden van. We geven de rivier er meer ruimte en herstellen kostbare getijdennatuur. Er valt ook heel wat te beleven.
Op zaterdag 21 mei kan je mee op stap met een gediplomeerd klimaatgids in langs Groot en Klein Broek, die in volle verandering zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, waren dit oorspronkelijk moerassige gebieden. Door ze nu te ontpolderen, geven we ze terug aan de rivier zodat die meer speling krijgt.
 
Ontdek de hele reeks wandelingen in het kader van LIFE Sparc op www.life-sparc.eu/kalender.
 
Tip: dit is een toplocatie om vogels te spotten, dus het is zeker een goed idee om je verrekijker mee te nemen!
 
Afspraak: Om 14u start aan de parking van De Koolputten (Koolputten 2, 9250 Waasmunster)
Meer info: deelnemen is gratis, vooraf inschrijven via dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9Oh1nnp1-8q8Zdd4oT
Vragen? Contacteer RLSD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..