lid-gift-nieuwsbrief (2)

Activiteiten

Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
AFGELAST Bijeenkomst VVE WG Dagvlinders: Colias symposium
21 mrt 2020 om 13.00 uur

Bruine vuurvlinder man SdT

Bijeenkomst VVE Werkgroep Dagvlinders.

De bijeenkomst van 21 maart 2020 staat volledig in het teken van meerdere soorten Colias. Met name Dr. Matthias Dolek zal een zeer gedetailleerde presentatie brengen over het Europese project rond Colias myrmidone (Esper, [1780]), de Bremvlinder. Deze steeds zeldzamer wordende soort wordt uitvoerig gemonitord in Roemenië en daar hebben leden van de VVE WG Dagvlinders in 2019 ook aan meegewerkt. Wie de vorige bijeenkomst niet aanwezig was, kan deze prachtige reisbespreking nog eens beleven op onze website.
Sylvain Cuvelier zal tijdens deze bijeenkomst een uitgebreide presentatie geven over het Colias hyale/alfacariensis project waar de leden van de VVE WG Dagvlinders aan hebben deelgenomen. Het unieke aan dit project is dat voorheen nog nooit is vertrokken van de juiste determinatie van deze soorten die gevangen werden in de natuur. De VVE WG Dagvlinders heeft dit wel gedaan a.d.h.v. een DNA analyse via het Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) in Barcelona onder leiding van Roger Vila.
Is het mogelijk om a.d.h.v. uiterlijke kenmerken, deze soorten te bepalen? Je kan je besluiten nemen tijdens deze uitzonderlijke dag.
Het Colias symposium gaat door in het gloednieuwe BC Donkmeer in een spiksplinternieuwe zaal. Wij vragen om organisatorische redenen om Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 
Afspraak: 13 uur in Bezoekerscentrum Donkmeer (Donklaan 123, Berlare)
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.