lid-gift-nieuwsbrief (2)

Activiteiten

Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
Zoogdiersafari - The big 5 van het Molsbroek
18 sept 2021 om 20.00 uur

Vos met jongen Molsbroek RdG 7

Vossen, bevers, otters, reeën, vleermuizen, muizen, ....kennen jullie allemaal, maar wist je ook dat ze allemaal in het Molsbroek leven? Caroline, Rika en Joris nemen jullie mee op een tocht door in natuurreservaat Groot Molsbroek (Molsbroek en Hamputten) op zoek naar (sporen van) deze zoogdieren. Joris zal ons aan de hand van batdetectors laten horen en zien hoe je vleermuizen kan opsporen en bepalen over welke soort het kan gaan. Caroline en Rika zullen via 'live-traps' enkele muizen proberen vangen en aan de hand daarvan de kenmerken van 'echte muizen', 'woelmuizen' en 'spitmuizen' verduidelijken. En wie weet kunnen we ook enkele vraatsporen van de bevers en uitwerpselen van de otter tonen. Daarnaast trakteren we jullie ook op allerlei weetjes en bijzonderheden over de zoogdieren in het reservaat. Het wordt een ware Molsbroek Safari, een avond voor groot en klein die jullie zeker niet mogen missen!

Algemene corona-richtlijnen

Onze activiteiten zijn onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Hou steeds onze website in de gaten voor het laatste nieuws. Als de activiteit mag doorgaan, en om de veiligheid van iedereen te garanderen, willen we vragen om met onderstaande rekening te houden:

  • Vooraf inschrijven via de website is verplicht. Inschrijven kan tot vrijdag voorafgaand aan de activiteit, 10.30 uur. Gebruik hiervoor onderstaand formulier
  • Houd tijdens de wandeling zo veel mogelijk afstand van elkaar, waar mogelijk liefst 1,5 meter (met uitzondering van je eigen bubbel).
  • Alle deelnemers zijn verplicht om een mondmasker te dragen. Neem je eigen handgel mee om bij aanvang en eventueel tussendoor je handen te ontsmetten. 
  • Volg de richtlijnen van de gids strikt op.

Geniet van de natuur!

Inschrijven via deze link:

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Afspraak: 20 uur aan bezoekerscentrum Molsbroek, Molsbergenstraat 1 Lokeren
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.