lid-gift-nieuwsbrief (2)

Activiteiten

Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
(VOLZET) Workshop lepelsnijden
12 mrt 2022 om 13.00 uur

Joris De Fré lepelsnijdenDeze namiddag leren we om uit een stuk groen hout een lepel tevoorschijn te halen, met behulp van een bijl en enkele messen. We leren de technieken die nodig zijn om efficiënt en veilig met een bijl om te gaan. Zo hakken we uit een stronkje vers hout een ruwe basisvorm.  Daarna komt het snijden met messen aan bod. Ook hierbij leren we veilig en efficiënt te werken, met zowel het rechte houtsnijmes als het lepelmes. Op het einde van de dag gaat iedereen naar huis met minstens 1 zelfgesneden lepel. Deelnemers die eigen handbijltjes, lepelmessen of rechte houtsnijmessen hebben mogen deze uiteraard meebrengen. Veiligheidshandschoenen en een schort (om je kleren te beschermen) kunnen handig zijn, maar zijn niet noodzakelijk. De workshop gaat door in open lucht en dus volledig coronaproof.

Prijs: Leden € 30, niet leden € 40

Maximum 8 deelnemers, inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie eigen materiaal heeft mag dit meebrengen, linkshandige deelnemers dienen een seintje te geven , want die hebben een ander lepelmes nodig.

Bij voldoende interesse gaat er een 2e workshop door op 2 april.

Afspraak: Bezoekerscentrum Molsbroek
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Inschrijven is niet meer mogelijk