Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Kleuteronderwijs

In de pakketten voor kleuters is vooral natuurbeleving belangrijk. Met spelletjes, verhaaltjes en leuke knuffels nemen we de kinderen mee in de natuur en hun fantasiewereld. Een gidsbeurt van maximaal 1,5 uur kost 4,5 euro per leerling. Voor meer info over de prijzen en boekingen, kijk hier.

Pepijn het konijn

pepijnPepijn het konijn is niet gelukkig in zijn donkere, vochtige hol. Samen met de kinderen gaat hij op zoek naar een ander plekje om te wonen. Misschien op het zachte mos? Of tussen de ritselende bladeren? De kinderen beleven de natuur met al hun zintuigen, terwijl ze Pepijn helpen bij zijn zoektocht.

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 1° kleuterklas

 

Eendenwandeling

tn Tafeleend SdTHet Molsbroek en het Donkmeer zijn een paradijs voor eenden. Kinderen van de 3e kleuterklas leren deze vogels beter kennen aan de hand van een leerrijke en speelse wandeling. Waarom wordt een eend niet nat in het water, hoe voedt hij zich, en waarom zijn de vrouwtjes bruin, terwijl de mannetjes zo mooi gekleurd zijn? Dat en nog veel meer komt allemaal aan bod tijdens deze eendenwandeling.

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 3° kleuterklas

 

Wat brengt de ooievaar? 

koppel maart2015 CH 1Heel wat vogels hebben het best naar hun zin in graslanden. De statige ooievaar met zijn lange poten, de felgekleurde scholekster of de de grutto, de koning van de weidevogels. Tijdens deze wandeling staan we stil bij de weidevogels, en bij het hele biotoop waarin ze voorkomen. Wat eten ze? Waar vinden ze hun voedsel? Blijven ze hier het hele jaar door? En wie weet zien we wel een ooievaar!

Locatie en leeftijd: Buylaers (Lokeren) of Eendekooi (Berlare) voor de 3° kleuterklas. Periode maart-april-mei-juni (in juni heb je het meest kans om ooievaarsjongen te spotten).

 

Neef eekhoorn, tante konijn en oma mol *NIEUW*

Eekhoorn2Ga samen met de gids op speurtocht naar alle grote en kleine diertjes rondom jou, kom te weten hoe ze leven en hoeveel ze op ons lijken. Want ja, wij zijn ook een dier, een zoogdier nog wel! Maar wat dat precies inhoudt ontdek je tijdens deze tocht vol doe-opdrachtjes, spelletjes en verrassingen.  

 

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 3° kleuterklas

 

 

Patjoepelke *NIEUW*

beeldjepatjoepelkeBrechtDeMeulenaerPatjoepelke is de beste kaboutergids uit de hele streek en hij is dol op kinderen! Hij doet niets liever dan met hen het bos in gaan en hen alles leren over dieren, bomen én kabouters.  Maar… Oei, oei… Alle spullen zijn uit zijn rugzak gevallen! Nu kan hij niks meer vertellen. Of toch…?  Helpen de kindjes hem om alle verloren spullen terug te vinden?  

 

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 2° kleuterklas

Bewaren

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Het bezoekerscentrum Molsbroek is open op woensdag van 13 tot 17 uur en op zondag van 14 tot 17 uur.

Het bezoekerscentrum Donkmeer is alle dagen open van 13.30 tot 17 uur. Vergeet uw mondmasker niet.

Toggle Bar