Topmenu

lid-gift-nieuwsbrief (2)

Kleuteronderwijs

In de pakketten voor kleuters is vooral natuurbeleving belangrijk. Met spelletjes, verhaaltjes en leuke knuffels nemen we de kinderen mee in de natuur en hun fantasiewereld. Een gidsbeurt van maximaal 1,5 uur kost 4,5 euro per leerling. Voor meer info over de prijzen en boekingen, kijk hier.

 Momenteel laten wij geen scholen en groepen toe, tot de corona-regels opnieuw versoepelen. U kan ons altijd contacteren voor meer info.

Pepijn het konijn

pepijnPepijn het konijn is niet gelukkig in zijn donkere, vochtige hol. Samen met de kinderen gaat hij op zoek naar een ander plekje om te wonen. Misschien op het zachte mos? Of tussen de ritselende bladeren? De kinderen beleven de natuur met al hun zintuigen, terwijl ze Pepijn helpen bij zijn zoektocht.

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 1° kleuterklas

 

 

Kabouter Patjoepelke

kaboutertjesPatjoepelke is geboren en getogen in de Molsbergen. Samen met de kinderen gaan we op zoek naar sporen van kabouters. Vinden we restanten van een feestmaal, of een uitkijkplaats voor kabouters hoog in een boom? Als we geluk hebben, leren we misschien wat vrienden van de kabouters in de insectentuin kennen!

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 2° kleuterklas

 

 

Eendenwandeling

tn Tafeleend SdTHet Molsbroek en het Donkmeer zijn een paradijs voor eenden. Kinderen van de 3e kleuterklas leren deze vogels beter kennen aan de hand van een leerrijke en speelse wandeling. Waarom wordt een eend niet nat in het water, hoe voedt hij zich, en waarom zijn de vrouwtjes bruin, terwijl de mannetjes zo mooi gekleurd zijn? Dat en nog veel meer komt allemaal aan bod tijdens deze eendenwandeling.

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 3° kleuterklas

 

Wat brengt de ooievaar? *NIEUW*

koppel maart2015 CH 1Heel wat vogels hebben het best naar hun zin in graslanden. De statige ooievaar met zijn lange poten, de felgekleurde scholekster of de de grutto, de koning van de weidevogels. Tijdens deze wandeling staan we stil bij de weidevogels, en bij het hele biotoop waarin ze voorkomen. Wat eten ze? Waar vinden ze hun voedsel? Blijven ze hier het hele jaar door? En wie weet zien we wel een ooievaar!

Locatie en leeftijd: Buylaers (Lokeren) of Eendekooi (Berlare) voor de 3° kleuterklas. Periode maart-april-mei-juni (in juni heb je het meest kans om ooievaarsjongen te spotten).

Bewaren

Lid-rechts

lidrechts

paarse balk bovenaan

Het bezoekerscentrum Molsbroek is open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 13 tot 17 uur en in het weekend van 14 tot 18 uur. Het bezoekerscentrum Donkmeer is alle dagen open van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Toggle Bar