durmelogokleiner3

                                                                     .

blote voeten op het brugje2 kleinerHet bezoekerscentrum Molsbroek in Lokeren wordt omgeven door een kleine insectentuin, een bosje en enkele picknickplekken. Deze worden intensief gebruikt door scholen, toevallige passanten en natuurliefhebbers. Maar de plek mist de laatste jaren wat schwung, terwijl hij eigenlijk enorm veel potentieel heeft. We willen die ruimte daarom graag een totale make-over geven, als deel van ons masterplan voor het vernieuwde bezoekerscentrum. Om er een plek van te maken waarin je je kunt uitleven, met inspirerende hoekjes en picknickbanken in het groen. Een fijne ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en natuurliefhebbers, toevallige bezoekers en fans van het eerste uur.

Daarvoor hebben we jouw hulp nodig

Doe vandaag een gift en bouw mee aan de natuurtuin van Bezoekerscentrum Molsbroek of lees meer over onze plannen. We maakten zelfs een filmpje! Bedankt!

Deze zomer vroegen we naar de ideeën en wensen van onze bezoekers. Die bundelden we samen met Regionaal Landschap Schelde Durme tot een prachtig plan.

Heuveltjes en dikke boomstammen waarop kinderen kunnen klauteren, mooie grote picknickbanken met zicht op het Molsbroek. Een plekje in de natuur, waar je rustig met vrienden of familie kunt genieten, waar kinderen in de aarde kunnen wroeten op zoek naar beestjes, waar ze takken vinden om kampen mee te bouwen. Een plek waar je meer te weten komt over de natuur van het Molsbroek en waar je tips vindt voor je eigen natuurlijke tuin.

Onze volgende stap is nu: genoeg geld bij elkaar zoeken om die plannen te realiseren. En daarvoor kloppen we ook bij jou aan. 

Meebouwen aan onze natuurtuin? Dat kan heel eenvoudig:

Je ziet je gift meteen verschijnen op onze actiepagina. Je kunt er ook het laatste nieuws over de werken op de voet volgen.

Samen willen we tegen half november 21.600 euro verzamelen. Het Streekfonds Oost-Vlaanderen verhoogt daarna het opgehaalde bedrag met 5.000 euro. Daarmee kunnen we in het voorjaar aan de slag gaan, en volgende zomer samen genieten van onze nieuwe natuurtuin.

Bouw je mee? Bedankt!

ontwerp tuin zonder QRcode

Dit ontwerp kwam tot stand in samenwerking met Regionaal Landschap Schelde Durme. #HartvoorWaas is een project van Streekfonds Oost-Vlaanderen.

STREEKFONDSoostvlaa HARTvoorWAASrlsdlogo