durmelogokleiner3

                                                                     .

Activiteitenoverzicht

Erfgoeddag 2023 wordt Beestig
23 apr 2023 om 14.00 uur

I.s.m. de gemeente Berlare en de provincie Oost-Vlaanderen.

Vandaag zetten we de bijzondere Eendenkooi in de kijker.

Hier kom je meer te weten over het ontstaan van het Donkmeer en maak je kennis met de zeldzame vogels en vissen in en rond de oude Scheldemeander. Je kan er ook het eendenbordspel spelen. Verplaats jullie eendje op slimme wijze over het eendenbord, doe de opdrachten waarbij jullie veel te weten komen over de geschiedenis en het ontstaan van het Donkmeer, over de eendenkooi en over de natuur rond het meer, en vang jullie eend in de vangpijp van de eendenkooi.

Na de geschiedenis gaan we op pad en nemen we de overzetboot ‘De Blauwe Reiger’, richting natuurgebied en bezoeken de eendenkooi. Hier nemen we je mee doorheen het mysterieuze moerasbos, voor een avontuurlijke laarzenwandeling. Dit is ook de periode bij uitstek om de nesten van de aalscholvers en blauwe reigers te bewonderen.

In het kooikerhuisje huist een bijzondere installatie door hedendaagse kunstenaar Sylvie Janssens. Ze onderzoekt aan de hand van tekeningen, collages, schilderijen en assemblages met natuurlijke curiosa de verbondenheid van alles wat leeft. Het ei staat centraal.  Je kan de kunstenaar in jezelf naar boven brengen door de doorlopende workshops aquarellen (ook voor kinderen!).

De aaidierenweide is vrij te bezoeken en hier krijg je tekst en uitleg over het levend erfgoed dat hier verblijft. Voor ieder wat wil dus. Artistiek, avontuurlijk, voor jong en oud.

Afspraak: 14u, Onthaalpoort Donkmeer, Donklaan 123, Berlare
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.