durmelogokleiner3

                                                                     .

Schaapsbos 2017 Geert Braem KLEIN

 

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd eind december 2016 officieel: vzw Durme rondde de kaap van 200 hectare natuurgebied in eigendom. Het perceel dat tot deze mijlpaal leidde ligt in Eksaarde, en maakt deel uit van het Liniereservaat. Het paalt aan de site van de Schaapstal, een weide die vzw Durme in beheer heeft, daarom werd het nieuwe perceel Schaapsbos gedoopt. Zaterdag 28 januari vond de officiële inhuldiging plaats.

 

De eerste natuurgebieden die in beheer kwamen van vzw Durme waren het Molsbroek (80 ha) in Lokeren en de Moerasput en de Oude Durme in Waasmunster. In 2004, bij het 35-jarige jubileum, stond de teller al op 300 hectare beheerde natuur. Vzw Durme is in de jaren daarna blijven doorgaan met de verdere uitbreiding van de reservaatpercelen omdat zij dat beschouwt als de prioritaire taak van de vereniging. Aankoop van gronden biedt immers de grootste garantie om natuurgebieden op lange termijn veilig te stellen. De Fondatie van Boudelo (Sint-Niklaas) vormt momenteel met een oppervlakte van bijna 90 hectare het grootste reservaat van de vereniging.

We zijn bijzonder blij dat met de verwerving van het “Schaapsbos” omdat hiermee ook de kaap van meer dan 400 hectare natuur in beheer overschreden is!

 

inhuldiging schaapsbos LH 36

Inhuldiging op 28 januari 2017

Op zaterdag 28 januari 2017 werd Schaapsbos officieel ingehuldigd.

Na een hartelijke welkomstwoord van André Verstraeten en van Schepen van Milieu, Nina Van der Sypt, vertegenwoordigster van de Stad Lokeren, las Mieke Daelman enkele gedichten voor.

Nadien was het tijd om plechtig het lintje door te knippen.

Geert Braem en Bart Roels, conservators van De Linie, gidsten de bezoekers door het schitterende Schaapsbos.

Tenslotte werd werd iedereen getrakteerd op een drankje.

 

Contactpersoon

Geert Braem, mede-conservator natuurreservaat “De Linie”, 09 348 47 78, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren