durmelogokleiner3

                                                                     .

In de pakketten voor kleuters is vooral natuurbeleving belangrijk. We mikken met deze wandelingen dus vooral op natuurbeleving met focus op onderstaande thema's . Een gidsbeurt van maximaal 1,5 uur kost 4,5 euro per leerling. Voor meer info over de prijzen en boekingen, kijk hier.

 

1e kleuterklas

Natuurbeleving: Eendenwandeling

tn Tafeleend SdTHet Molsbroek en het Donkmeer zijn een paradijs voor eenden. Kinderen van de 1e kleuterklas leren deze vogels beter kennen aan de hand van een leerrijke en speelse wandeling. Waarom wordt een eend niet nat in het water, hoe voedt hij zich, en waarom zijn de vrouwtjes bruin, terwijl de mannetjes zo mooi gekleurd zijn? Dat en nog veel meer komt allemaal aan bod tijdens deze eendenwandeling.

 

Locatie en leeftijd: Molsbroek, Donkmeer of Kasteelpark Berlare voor de 1° kleuterklas

 

2e kleuterklas

Natuurbeleving: Patjoepelke

beeldjepatjoepelkeBrechtDeMeulenaerPatjoepelke is de beste kaboutergids uit de hele streek en hij is dol op kinderen! Hij doet niets liever dan met hen het bos in gaan en hen alles leren over dieren, bomen én kabouters.  Maar… Oei, oei… Alle spullen zijn uit zijn rugzak gevallen! Nu kan hij niks meer vertellen. Of toch…?  Helpen de kindjes hem om alle verloren spullen terug te vinden?  

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 2° kleuterklas

 

 

 

3e kleuterklas

Natuurbeleving: Neef eekhoorn, tante konijn en oma mol 

Eekhoorn2Ga samen met de gids op speurtocht naar alle grote en kleine diertjes rondom jou, kom te weten hoe ze leven en hoeveel ze op ons lijken. Want ja, wij zijn ook een dier, een zoogdier nog wel! Maar wat dat precies inhoudt ontdek je tijdens deze tocht vol doe-opdrachtjes, spelletjes en verrassingen.  

Locatie en leeftijd: Molsbroek en Donkmeer voor de 3° kleuterklas

 

 

Bewaren