durmelogokleiner3

                                                                     .

155 minElke Lokerse wandelaar, fietser of natuurliefhebber is bekend met het bezoekerscentrum Molsbroek: genieten van een drankje met zicht op het prachtige moeras, rondstruinen in de omliggende natuurtuin of tot rust komen op het brugje over de poel. Maar dit alles is aan vernieuwing toe. Daarom plant vzw Durme het komende jaar een grondige make-over van de tuinomgeving rond het bezoekerscentrum.

 

Inspiratie opdoen

Vzw Durme wil de tuinomgeving (her)inrichten als mini-natuurgebied. De bedoeling is dat je er de natuur van heel dichtbij kan beleven, er inspiratie kan opdoen voor in je eigen tuin, er boeiende natuurweetjes terugvindt en plekjes vindt om te verstillen of net om op avontuur te gaan. Kortom, het wordt een groene ontmoetingsplek voor jong en oud.

Geef je idee

Samen met onze partner Regionaal Landschap Schelde-Durme én jullie tekenen we deze zomer de ontwerpplannen uit. Je leest het goed, ook jij zal hierover kunnen meedenken. Wat vind jij onmisbaar in onze natuurtuin? Wat moet er zeker blijven? Wat kan beter? Kom van 15 juni tem 31 juli naar het bezoekerscentrum Molsbroek en laat er je beste ideeën achter. Of vul de online enquête in!

In het najaar houdt vzw Durme een grote actie om samen met jullie de plannen te realiseren. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op het Streekfonds Oost-Vlaanderen via onze actiepagina.

Tot gauw?

Poel v3 002vlBos v3 002vl

vzw Durme sfeerbeeld RLSD natuurtuin BCM