durmelogokleiner3

                                                                     .

fondatieactieVan donderdag 27 januari tot en met donderdag 30 maart loopt in Onthaalpoort Donkmeer een fototentoonstelling met de twintig opmerkelijkste natuurfoto’s van Rudi Van Onderbergen. Rode draad is de rijke biodiversiteit in en rond Berlare.

Rudi is een gepassioneerd natuurfotograaf met als specialisatie vogels. Zijn foto’s kenmerken zich door verrassende composities en bijzondere belichtingen waardoor ze vaak een unieke sfeer vangen. “Met de foto’s wil ik mensen inspireren om op ontdekking te gaan in hun eigen omgeving én om zorg te dragen voor de natuur”, aldus de fotograaf. 

 

Ode aan de omgeving

Onthaalpoort Donkmeer vormt de ideale locatie voor deze tentoonstelling van CC Stroming i.s.m. vzw Durme. Natuur, cultuur en erfgoed komen hier samen, en de foto’s voor deze expositie zijn grotendeels gemaakt in de directe omgeving. “Het is een soort ode aan het decor waarin ze genomen zijn: onze bijzondere natuur. Van de Scheldebroeken tot het Berlaarse Zwin, de Kalkense Meersen en het Donkmeer, door de foto’s krijgen deze (en nog andere) plaatsen extra gewicht. Ze geven onbewust ook een extra stimulans om deze locaties te beschermen”, besluit Rudi.

De expositie is op weekdagen dagelijks te bezoeken tussen 10 en 12.30 uur, en tussen 13.30 en 17uur. Tijdens weekends is dit tussen 13.30 en 17 uur.
Wie een foto aankoopt, steunt in één klap ook de lokale natuurgebieden.