durmelogokleiner3

                                                                     .

3siteVzw Durme en IT consultant Lion Co. breidde in februari haar oppervlakte nieuw bos aan het Pottebroek (deelgebied van natuurgebied de Scheldebroeken) op grondgebied Berlare uit met 0,86 hectare. De nieuwe aanplant grenst aan een bestaand boscomplex waar oud-bosplanten als slanke sleutelbloem en bosanemoon worden aangetroffen en versterkt de bosverbinding langsheen de Schelde. 

Bij deze bosuitbreiding werd enerzijds gekozen voor het uitbreiden van de boskern met verschillende boomsoorten en anderzijds het aanleggen van een grote bosrand met tal van struiken. In de kern van de bosaanplant werd gekozen voor zomereik, zwarte els, gewone lijsterbes, zoete kers en winterlinde. De bosranden werden ingeplant met eenstijlige meidoorn, sleedoorn, spork, Europese vogelkers en kardinaalsmuts. De aanplant werd voorzien van wildbescherming tegen de vraat van konijn en ree.

Deze bosuitbreiding en de aangrenzende bosgordel is interessant voor soorten als nachtegaal en boommarter, maar ook als leefgebied van verschillende vleermuizensoorten zoals rosse vleermuis en laatvlieger.

Plant jouw bedrijf ook een bos? Meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 WhatsApp Image 2022 02 09 at 4.29.01 PM  lionco whitebg

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaakvoerder van IT consultant Lion Co Jeroen en zijn petekind Tibeau planten een kardinaalsmuts aan.