durmelogokleiner3

                                                                     .

KnipselsiteVzw Durme en Rotaract Waasland breidde in februari haar oppervlakte nieuw bos aan de Konkel (deelgebied van natuurgebied de Scheldebroeken) op grondgebied Berlare uit met 0,25 hectare. Deze nieuwe aanplant versterkt de bestaande bosverbinding langsheen de Schelde tussen Zele, Berlare en Wichelen.

Deze bosuitbreiding gebeurde in functie van de nachtegaal waarbij werd gekozen voor verschillende boomsoorten met aan de randen een soortenrijke struikengordel. Deze bosaanplant bestond uit zomereik, zwarte els, gewone lijsterbes, Europese vogelkers en zoete kers. De struikengordels werden ingeplant met eenstijlige meidoorn, sleedoorn, spork, en wilde kardinaalsmuts. De aanplant werd voorzien van wildbescherming tegen de vraat van konijn en ree.

Deze bosuitbreiding en de aangrenzende bosgordel is interessant voor soorten als nachtegaal en boommarter, maar ook als leefgebied van verschillende vleermuizensoorten zoals rosse vleermuis en laatvlieger.

Plant jouw bedrijf ook een bos? Meer info Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2site1site

Logo Rotaract Waasland