durmelogokleiner3

                                                                     .

Twee OoievaartjesAfgelopen zondag 29 mei werden twee ooievaarsjongen geringd in natuurreservaat de Buylaers. De ooievaartjes kregen de namen 'Lotta en Lena', vernoemd naar de twee dochters van oud-medewerker Sarah Geers. Het ringen was een belevenis voor jong en oud(er). 

Onze gediplomeerde ringer van dienst, Geert De Smet, haalde de ooivaars van hun nest met een hoogtewerker. Eenmaal terug op de begane grond kregen de diertjes een ring rond hun poot. 

Ze werden ook gemeten en gewogen. Klepper Lotta woog 2,750 kg en klepper Lena 2,700 kg. Niet slecht na vijf weken! Ringen leveren fantastische verhalen op, soms met onverwachte wendingen. Het is altijd inspirerend om onze ooievaars nóg beter te kunnen opvolgen. Nu kunnen deze jonge ooievaars uitvliegen en op weg gaan naar nieuwe avonturen. Het aanwezige publiek - een bonte mengeling van buurtbewoners, sympathisanten en natuurliefhebbers - was alvast onder de indruk. De allerkleinsten kregen zelfs de kans om de ooievaars te aaien. 

We bedanken graag enkele mensen die dit mogelijk maakten: 

  • (Groenonderneming) Donny De Wilde, die de hoogtewerker bediend heeft en onze ringer dus veilig tot bovenaan het ooievaarsnest bracht! 
  • En ook de firma Qualimandjaro die ons de hoogtewerker gratis liet gebruiken.  

Nog meer ooievaars in onze natuurgebieden! 

Niet enkel in de Buylaers zijn er ooievaars. Ook in Berlare zijn meerdere broedkoppels aanwezig. Er is er eentje in de Eendenkooi, in de Hemelse Rij en één in de Veengraslanden. Het koppel in de Eendenkooi heeft alvast drie jongen. Van de andere nesten is het nog niet helemaal duidelijk (door de moeilijke toegankelijkheid).