durmelogokleiner3

                                                                     .

Otter - RM

 

Vzw Durme zet een fondsenwervingscampagne op poten om meer otters aan te trekken naar de valleien van de Durme, Moervaart en Schelde. Met de opbrengst zal de natuurvereniging verder investeren in kwetsbare natte natuur in de regio door nieuwe gebieden aan te kopen en die verder te herstellen in functie van otters.

Sinds een tweetal jaar voelt een mannetje otter zich thuis in de regio tussen Eksaarde, Lokeren en Berlare. Hij duikt regelmatig op van de Moervaartvallei in Eksaarde tot aan het Donkmeer in Berlare. Het gaat hier altijd over hetzelfde mannetje (herkenbaar aan 1 oog dat op wildcamera oplicht) en die pionier is naarstig op zoek naar een vrouwtje. Zijn aanwezigheid getuigt van een sterk verbeterde leefomgeving, veelal binnen onze reservaten.

Op onderstaand kaartje zie je telkens de laatste stand van zaken van nieuwe aankopen natte natuur in onze regio. 

Aankoop natte natuur kaart 1 website

Klimaatadaptatie

Vzw Durme beheert al heel wat van die natte natuur in de regio. “Deze natuurgebieden werken als een spons en helpen zo mee in de strijd tegen het opwarmende klimaat,” legt Thomas uit. “Natte natuur helpt ons enerzijds om langere periodes van droogte te overbruggen én anderzijds vormt het een buffer tegen hevige regenval. En wist u dat natte natuur zelfs meer CO2 vastlegt dan bos?”.

Elke gift is welkom 

Wilt u ons helpen? Bouw dan samen met ons mee aan een groter, geschikt leefgebied voor deze iconische soort. U kiest zelf hoe u bijdraagt aan het herstel van onze natuur voor de otter. Elke gift is welkom! 

  • Met 45 euro koopt u 500 m² natte natuur.
  • Met 70 euro helpt u mee de natuurwaarden verder te herstellen.
  • Met 100 euro kunnen we die 500 m² natte natuur kopen, herstellen én optimaal inrichten als leefgebied voor de otter.

Uw steun verzekert meer natte natuur, een grotere buffer tegen ons veranderend klimaat én een beter leefgebied voor otter. Kunnen wij op u en uw gift rekenen? Je kan storten op het rekeningnummer BE52 0012 2999 0009, met als mededeling 'Gift voor meer natuur'. 

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 348 30 20