durmelogokleiner3

                                                                     .

BCM

Kom jij het bestuur van vzw Durme versterken? 

Vrijwilligerswerk | Onbezoldigd | Onbepaalde duur

Wil je graag actief mee bouwen aan onze vereniging en een verschil maken voor natuur en klimaat? Denk je graag mee na over ons beleid? Neem je wel eens het voortouw en deins je niet terug voor wat verantwoordelijkheid?

Dan zijn we op zoek naar jou!

 

 vzw Durme is een regionale vereniging die actief is rond natuur in de streek van Durme, Moervaart en Schelde. Onze belangrijkste pijlers zijn bescherming en beheer van natuurgebieden, natuurstudie en natuureducatie. Vzw Durme beheert 2 bezoekerscentra en meer dan 500 ha natuur, verdeeld over 12 erkende natuurreservaten. De werking wordt gedragen door 12 personeelsleden, inclusief 5 natuurbeheerwerkers, en meer dan 150 actieve vrijwilligers. Jaarlijks organiseren we meer dan 100 publieksactiviteiten en komen honderden schoolgroepen langs voor een educatieve activiteit of een begeleid bezoek.

Dit is enkel mogelijk door de vele vrijwilligers en een sterk bestuur om alles in goede banen te leiden. We zoeken extra bestuurders om het team te versterken. 

Wil je graag actief mee bouwen aan onze vereniging en een verschil maken voor natuur en klimaat? Denk je graag mee na over ons beleid? Neem je wel eens het voortouw en deins je niet terug voor wat verantwoordelijkheid?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Je wordt verwacht op twee- tot driemaandelijkse bestuursvergaderingen om mee richting te geven aan vzw Durme en knopen door te hakken. Je kan je daarnaast ook engageren voor cellen binnen het bestuur rond: reservatenwerking, beleid, vereniging en educatie of personeel. Heb je meer tijd of ambitie? Dan kan je nauwer betrokken raken bij het dagelijkse reilen en zeilen. 

Gezochte profielen

We verwelkomen in het bijzonder mensen die door hun achtergrond, competenties en ervaringen kunnen bijdragen aan een representatief bestuur. Vanzelfsprekend heb je een diepgroen hart en steun je voluit onze missie en waarden. We streven een divers bestuur na die met een brede blik de vaarrichting van vzw Durme bepaalt.

Je bent communicatief en kan op een respectvolle manier je punt maken? We streven naar consensus maar soms kan het nodig zijn te stemmen over meer gevoelige dossiers. Herken je in jezelf  dat je bereid bent de democratische meerderheid te volgen bij discussiepunten?

Je hoeft geen natuurexpert te zijn (mag wel). We zijn op specifiek zoek naar personen (maar niet uitsluitend) met expertise of interesse in: 

  • rechtsleer of juridische materies
  • finance
  • HR
  • gewestelijke en regionale beleidsmateries

Iets voor jou of heb je vragen?

Stel jezelf voor aan ons door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 1 februari 2023. We nemen dan snel contact op om samen onze “match” te beoordelen!