durmelogokleiner3

                                                                     .

GroepsfotoOp zaterdag 26 november – tijdens de Dag van de Natuur - plantten de firma Aliplast Aluminium Systems en natuurvereniging vzw Durme een nieuw bos van iets meer dan 4 hectare aan in Lokeren. Het nieuwe bos zal deel uitmaken van het natuurgebied De Linie in Eksaarde dat een aantal zeer zeldzame diersoorten huisvest zoals boommarter, mopsvleermuis, havik, grote weerschijnvlinder, variabele waterjuffer en veenmol. Dit nieuwe bos draagt enerzijds bij tot de uitbreiding van het zeer waardevolle boscomplex Vettemeers - Heirnisse (grens Moerbeke & St-Niklaas) én anderzijds tot de versterking van de zuidelijke bosgordel in de Moervaartvallei. 

De aanplant werd uitgevoerd door werknemers van Aliplast en vrijwilligers van vzw Durme. De soortensamenstelling van de 3.500 aangeplante bomen en struiken bestond uit winterlinde, zoete kers, ruwe berk, ratelpopulier, hazelaar, zomereik, gewone lijsterbes, fladderiep, spork, eenstijlige meidoorn, wegedoorn, hondsroos, Gelderse roos, sleedoorn, Europese vogelkers, rode kornoelje en wilde kardinaalsmuts. De aanplant werd voorzien van wildbescherming tegen vraat van konijn en ree.

Je vindt ons verhaal ook terug op de website www.bosteller.be

Dankjewel Aliplast om met vzw Durme in zee te gaan en zo de natuur opnieuw een stapje vooruit te helpen. 

22_logo_Aliplast_rgb_online.jpg

Zelf interesse om met jouw bedrijf een natuuractie op poten te zetten? Of zin om vzw Durme financieel te ondersteunen in haar werking? Op onze website vind je meer informatie. Twijfel zeker niet om contact met ons op te nemen. Thomas helpt je graag verder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).