durmelogokleiner3

                                                                     .

                                                                                                                                                               
rode eekhoorn jean finetMeer bos, biodiversiteit en zuurstof voor ons én onze natuur? Met uw steun kan het! 

Onder het motto 'Meer bos voor Vlaanderen!' engageerde de Vlaamse overheid zich voor een uitbreiding van 4.000 ha nieuw bos in Vlaanderen tegen 2024. Op grote schaal streeft de Europese commissie met haar Green Deal naar het planten van 3 miljard bomen tegen 2030. Grote ambities voor een noodzakelijk goed en een gezonde toekomst.

Foto rode eekhoorn: Jean Finet 

 

Bosalliantie
De uitdaging is dus zeer groot, maar als lid van de Bosalliantie heeft vzw Durme haar boompje alvast bijgedragen. Zo hebben we de voorbije jaren sterk ingezet op de realisatie van nieuw bos in onze regio en met succes; zo plantte onze natuurvereniging in totaal reeds 9 ha nieuw bos aan en staat komende winter nog eens iets meer dan 5 ha op de planning. Vooral voor de zuidelijke bosgordel van de Moervaartvallei (Moerbeke, Lokeren, Sint-Niklaas en Stekene) en de vallei van de Schelde (Berlare) betekent dat zuurstof.

Nieuws heet van de naald! 

Vzw Durme kon op de valreep van dit jaar nog twee dossiers in Lokeren realiseren voor in totaal 3,5 ha nieuw bos. Onze crowdfundingcampagne voor nieuw bos loopt nog tot eind dit jaar dus wil je 2023 afsluiten en de toekomst een groen hart toe dragen? Doe dan nu nog een gift voor meer bos in onze regio, ontvang voor dit jaar nog een fiscaal attest en kom te weten waar deze nieuwe bossen zullen ontwikkeld worden.

Voor meer O2 en minder CO2
Het belang van onze bossen is niet te onderschatten. Naast het vastleggen van koolstof en de productie van zuurstof dragen zij bij tot een betere gezondheid. Zij verlagen stress en
verhogen ons mentaal welzijn, zij bufferen ons tegen het steeds warmer wordende klimaat en houden water vast, zij leveren zuivere lucht en proper water. Kortom - voor diegenen die
door de bomen het bos niet meer zien - zij verbinden planten, dieren én mensen met elkaar.

Ambitie maal twee
De aankoop van nieuwe gronden en het bebossen daarvan, heeft heel wat voeten in de aarde, maar het rendement van deze investering is vele malen groter. Daarom wil vzw Durme haar vooropgestelde ambitie binnen de bosalliantie van 10 ha nieuw bosareaal verdubbelen naar maar liefst 20 ha! Dit is momenteel nog mogelijk aangezien vzw Durme uw gift nog kan vertienvoudigen met behulp van weldra aflopende subsidiekanalen.

Elke gift is welkom

  • Met 45 euro plant u 10 nieuwe bomen en draagt u uw steentje bij voor meer biodiversiteit in onze regio. 
  • Met 70 euro plant u 100 m² nieuw bos en zorgt u voor meer natuur én een gezondere leefomgeving.
  • Met 100 euro kunnen we die 100 m² optimaal beheren en zorgen voor een beter leefgebied voor heel wat soorten, een betere leefomgeving en helpt u onze versnipperde bosgebieden verder te verbinden. 

Uw steun verzekert alvast meer bos, een beter leefgebied voor mens en natuur en een grotere buffer tegen ons sterk veranderende klimaat. Kunnen wij op u en uw gift rekenen? Storten kan op het rekeningnummer BE52 0012 2999 0009, met als mededeling 'Gift voor meer bos'. 

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 348 30 20

Foto: Anna Bernburg