durmelogokleiner3

                                                                     .

Vilda 178089 Aziatische hoornaar Rollin Verlinde 1240 px 68794De Aziatische hoornaar rukt op en wordt een bedreiging – niet alleen voor de honingbijen, maar voor de hele biodiversiteit. Vanuit de overheid worden een aantal initiatieven ontwikkeld zoals het uitdelen van selectieve vallen, het organiseren van korte opleidingen als “speurder” naar nesten van de AH, voordrachten enz…
 
Nu gaat onze imkerwerkgroep op zoek naar helpende handen om de initiatieven die door de overheid worden ontwikkeld mee uit te werken. Heb je zin om mee je schouders te zetten onder deze initiatieven? Zie je het zitten mee te brainstormen over deze problematiek? We willen op termijn ook voordrachten en korte cursussen over dit thema geven, en vrijwilligers die dit mee ondersteunen zijn zeer welkom (je hoeft ze dus niet zelf te geven). Ook selectieve vallen zullen verdeeld worden, enz. 
 
Op donderdag 28 maart om 19.30 uur organiseert de imkerwerkgroep een infomoment in bezoekerscentrum Molsbroek om uitleg te geven én samen te kijken naar hoe we deze problematiek sterker onder de aandacht brengen. Ook als je interesse hebt, maar nog niet zeker weet of je tijd kan vrijmaken, ben je heel welkom om te komen luisteren. 
 
Graag een seintje aan Jan Buyl - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je er bij gaat zijn.