durmelogokleiner3

                                                                     .

Fototentoonstelling in Kunstforum De Koolputten

De Vlaamse Waterweg realiseerde de voorbije jaren, in uitvoering van het Sigmaplan, ontpolderingswerken in het Groot en Klein Broek op het grondgebied Waasmunster-Sombeke en Temse-Elversele. Dit met als doel rivieren extra ruimte voor water te bieden zodat overstromingen worden voorkomen bij extreme stormtij en waardevolle natuurgebieden, zoals zoetwaterschorren, zich hier kunnen ontwikkelen.

Daarbij werd een succesvol natuurgericht overgangsbeheer uitgestippeld in samenwerking met de natuurvereniging vzw Durme. Het breed gewaardeerde resultaat van deze natuurontwikkeling trok niet alleen veel extra bezoekers op de dijken maar werd een mekka voor natuurfotografen. En Kunstforum De Koolputten, gelegen bij de Mirabrug tussen deze gebieden, is toch wel een ideaal gelegen plaats om het werk van zes fotografen op groot formaat te exposeren samen met een doorlopende projectie van andere natuurparels uit Sombeke en Elversele.

De tentoonstelling wordt georganiseerd op basis van samenwerking tussen De Vlaamse Waterweg, Kunstforum De Koolputten en vzw Durme. De deelnemende fotografen zijn Patrick De Smedt, Willy De Westelinck(†), Joris Everaert, Jean Finet, Stefan  Rydant en Dirk Van Mele. 

De tentoonstelling in Kunstforum De Koolputten is gratis toegankelijk op 24, 30 en 31 maart en 1 april 2024 van 11 tot 17 uur. 

Foto visdiefjes Patrick De Smedt formaat website Foto visdiefjes © Patrick De Smedt 

Foto Koolputten Jean Finet formaat websiteFoto Kunstforum De Koolputten © Jean Finet