durmelogokleiner3

                                                                     .

Vilda 165381 Nest van Aziatische hoornaar Yves Adams 800 px 69156Onze imkerwerkgroep organiseerde in 2023 al verschillende informatieve avonden over de Aziatische hoornaar. De verspreiding van de Aziatische hoornaar is niet meer te stuiten, maar het blijft wél een noodzaak om de populaties van dit invasieve insect onder controle te houden. Daarom blijft onze imkerwerkgroep zich inzetten om de juiste informatie te verspreiden om er zo mee voor te zorgen dat we preventief aan de slag kunnen tegen de verspreiding van de Aziatische hoornaar. 

PC Bijen, Honeybee Valley (UGent), Agentschap Natuur en Bos (ANB), Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), Vlaams Bijeninstituut (VBI), Koninklijke Vlaamse Imkersbond (KonVIB), Limburgse Imkersbond (LIB), Buckfast Vlaanderen, ZwarteBij.org, Vespabusters en Vespawatchers werkten een aantal richtlijnen uit die ons hierbij moeten helpen. 

Hier vind je deze richtlijnen terug. 

Graag meer informatie? Heb je interesse om bij de imkerswerkgroep te komen? Of wil je graag meer doen om de Aziatische hoornaar tegen te gaan? Neem vrijblijvend contact op met Jan Buyl, verantwoordelijke van de imkerswerkgroep. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

© Nest van de Aziatische hoornaar - Yves Adams, Vilda