durmelogokleiner3

                                                                     .

Activiteiten

Sigmafietstocht
8 jul 2023 om 14.00 uur

Na de rampzalige watersnood van 1953 en 1976 besliste men om ons beter te beschermen tegen de stormvloeden in het Zeescheldebekken. Het plan dat hiervoor werd uitgewerkt noemt men het Sigmaplan. Hogere dijken langs de Schelde zijn één deel van het verhaal, maar het zijn vooral de nieuwe overstromingsgebieden die de rivier opnieuw dynamischer en stukken veiliger zullen maken. Veel van deze Sigmagebieden krijgen een natuurlijke invullingen en creëren zo kansen voor unieke, riviergebonden natuur. Zoetwaterschorren, wetlands en gecontroleerde overstromingsgebieden zijn enkele vormen van vaak spectaculaire, nieuwe natuurgebieden.

In onze regio ontdekken we vandaag o.a. de Paardenweide, Wijmeers en de Bergenmeersen. Daarnaast maken we ook enkele stops in de Donkregio waar het Natuurinrichtingsproject Berlare Broek – Donkmeer volop streeft naar herstel van de unieke laagveennatuur.

Afspraak: 14u, Onthaalpoort Donkmeer
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meebrengen: fiets (je kan ook fietsen huren in de Onthaalpoort. Deze dien je wel enkele dagen op voorhand te bestellen.)