durmelogokleiner3

                                                                     .

Activiteiten

Buylaersdag
26 mei 2024 om 6.00 uur

Vandaag zetten we natuurreservaat de Buylaers in de kijker. Dit prachtgebied is een mooi voorbeeld van wat stadsnatuur met het juiste beheer kan zijn. De hele dag zijn er verschillende activiteiten, alsook een infostandje waar je meer te weten kan komen over het reservaat en onze vereniging.

Het programma is nog onvolledig, maar zet alvast in je agenda:

- Vroegochtendwandeling: 6u – 8u

Tijdens deze vroegochtendtocht luisteren we naar de zangvogels, zoeken we kleine zoogdieren en controleren we onze amfibieënfuik die de hele nacht in een poel heeft gestaan. Vroeg opstaan was nog nooit zo gemakkelijk!

- Natuurwandeling voor gezinnen: 10u – 12u

Bijleren over dit prachtig natuurgebied in het midden van Lokeren en ondertussen kijken we goed rond op zoek naar alles wat de natuur ons te bieden heeft.

- Ringen ooievaars: 13 uur 

Update: er is één ooievaarsjong uitgekomen. Dit jong zal om 13 uur van het nest gehaald worden om geringd te worden. Een ideaal moment om jouw picknick mee te nemen en vlakbij de ooievaars te genieten van dit prachtige moment. 

Natuurfotografie initiatie: 14u & 15u

We trekken er op uit met een natuurfotograaf en met zijn tips & tricks proberen we mooie foto's te nemen - (Reflex- of hybride camera noodzakelijk – bij regenweer gaat dit niet door)

Dagvlindersafari/insectenwandeling: 14u – 16u

Gids Thomas neemt iedereen met interesse mee op pad. Gewapend met vlindernet en loupepotje zoeken we naar vlinders en insecten! Heeft het 6 poten? Dan gaan we het eens goed bekijken.

 startwandelingbuylaersdag

Afspraak: Natuurreservaat de Buylaers (coördinaten infostandje/start wandelingen: 51.1093, 3.9991)
Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De start van de wandelingen is op wandelafstand van ruime parkeergelegenheid