durmelogokleiner3

                                                                     .

86969428 157924165658716 165497111528341504 nZaterdag 25 april was het zover. Er was meer beweging dan anders en de ooievaars werden iets nerveuzer op het nest in de Buylaers. Een snelle controle maakte duidelijk dat het eerste ooievaarsjong van deze lente was geboren. Maar nog niet alles was duidelijk: zijn het 2 of 3 jongen?

Zondag werd de controle opnieuw uitgevoerd en tot onze gote verbazing zagen we niet minder dan 4 kuikens. Allen kort na elkaar uitgekomen en levendig, dat belooft!

Deze gezinsuitbreiding komt iets vroeger dan anders, maar het was de voorbije weken al duidelijk dat het koppel duidelijk broedgedrag vertoonde. Als alles vlot verloopt zullen de jongen volgend weekend reeds met hun kopjes zichtbaar zijn met een verrekijker (ook met de nieuwe kijker op de dijk). Je kan ze nu al zien gevoederd worden door de trotse ouders, soms krijgen ze zelfs een  regelrechte douche van een van ouders, schitterend om te zien. In normale omstandigheden zouden de jongen binnen 4 á 5 weken geringd worden, maar omwille van de coronamaatregelen is het nog afwachten wanneer de ringers aan het werk kunnen. 

De Buyalers ontdekken? Dat kan! Klik hier!