durmelogokleiner3

                                                                     .

Activiteitenoverzicht

Imkerwerkgroep: Bos van Aa (deel I)
18 mei 2024 om 10.00 uur

Herman Dierickx neemt ons mee op excursie in een kleine tuin en naar een natuurgebied "Het bos van Aa". In de tuin staan we stil bij o.a. volgende onderwerpen : "Hoe kan je een kleine tuin omtoveren tot een bloemenparadijs voor al het vliegend moois van solitaire bijen, honingbijen, vlinders?",  de afwisseling van het aanbod van bloemen, beheersen van waterhuishouding (denk aan de droge zomers), arbeidsarm onderhoud, hoe zet je de ideeën om naar de eigen tuin enz....

In het natuurgebied gaat de aandacht naar struiken, bomen, bloemen en insecten.

Wie de excursie door het Molsbroek, gegidst door Herman heeft gevolgd, weet dat Herman een wandelende encyclopedie is over planten en insecten.  Hij kan vertellen over de nectar- en pollenwaarde van planten en heeft aandacht voor het evenwicht in de biodiversiteit.  

De excursie wordt tweemaal gedaan : eerst in de late lente - 18/5, de tweede maal op 7/9 als de zomer al flink gevorderd is.  Twee belangrijke momenten omdat het aanbod van stuifmeel en nectar dan niet meer optimaal is, maar de beestjes moeten toch nog eten vinden. 

Er wordt telkens 6 uren uitgetrokken.; 12 uren in totaal. Beide excursies hangen samen en het is dus de bedoeling dat je beide sessies volgt.

Wie interesse heeft moet zich snel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt.

Afspraak: Exacte locatie wordt na inschrijving, enkele dagen voor de excursie, bekend gemaakt.
Meer info: & inschrijven doe je voor 25/2 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze minicursus kost 70€. Te betalen op BE32 0019 4079 5602 van de IWG Durme met vermelding 'tuinbezoek'

Afspraken i.v.m. verplaatsing volgen na inschrijving.